Niets zo verfrissend als watermeloen in de zomer. Alhoewel? Deze watermeloen granita is misschien wel het toppunt van verfrissend!
Granita
De granita komt oorspronkelijk uit Sicilië en is een halfbevroren dessert op basis van suiker, water en verschillende smaakmakers. Het grote verschil met ijs is dan ook dat het niet volledig bevroren is en je het dus kunt maken zonder ijsmachine.
Watermeloen over?
Een flinke jongen gekocht en nog watermeloen over? Maak dan eens deze heerlijke couscous salade met watermeloen en feta of watermelon daquiries! Die leuke papieren rietjes met watermeloentjes koop je o.a. hier.
Watermeloen granita
Watermeloen granita
Wat heb je nodig:
- Kleine ovenschaal of plastic bakje
Ingrediënten
- 500 gram watermeloen in blokjes
- 1 eetlepel honing optioneel
- 10 blaadjes verse munt
Aan de slag!
- Doe de watermeloen (eventueel in delen) in de blender en maal fijn. Is je watermeloen al lekker zoet dan kun je de honing ook weglaten.
- Doe het mengsel in een kleine ovenschaal of plastic bakje en doe (onafgedekt) in de vriezer. Haal ieder half uur uit de vriezer en haal de ijskristallen los met een vork. Na ongeveer drie uur is je granita klaar.
- Snijd de verse munt in dunne reepjes en roer door de granita. Serveer en geniet!