Het is altijd een feestje, het bezoeken van de Horecava. Een beurs in de RAI voor de horeca, met talrijke introducties op het gebied van o.a. eten en drinken. Foodbloggers walhalla dus. De beurs is enorm groot, 13 hallen, en we hebben dan ook flink wat kilometers gelopen. En nog niet alles gezien. Vandaag deel ik met jullie een paar opvallende noviteiten Horecava 2019.
Noviteiten Horecava 2019
Ik bezocht de Horecava 2019 met de leukste blogcollega’s: Priya, Mariëtte en Mariska
Zwarte knoflook
Aanhangers van Ottolenghi kennen dit ingrediënt vast. Zwarte knoflook is gewone knoflook die drie weken lang in de oven wordt gefermenteerd. Hierdoor is de knoflook uniek en zacht van smaak en heeft een zachte en smeuïge textuur. Of, zoals ze zelf zeggen ‘een geur armer, een smaak rijker’. De knoflook geurt namelijk niet! Maak er bijvoorbeeld zwarte knoflookboter mee en bak hierin grote garnalen gaar. Zalig!
Hitterbal
Voor de fans van bitterballen (ik) en pittig (ik ook) is er wat nieuws: de hitterbal. Gemaakt van rundvlees, chili, tabasco en peper. Precies pittig genoeg, heerlijk voor bij de borrel! De hitterbal werd geintroduceerd op de Horecava en is binnenkort in de winkel verkrijgbaar.
Windmolen cheesecake en No bake cheesecake
De ideale basis voor je cheesecake, uit de oven of uit de koelkast. De Windmolen cheesecake en no bake cheesecake bevat verse roomkaas, creme fraiche, ei en suiker. Varieer met bodem, vulling of topping. De producten van Windmolen zijn o.a. te koop bij Hoogvliet.
Kumar’s curries en bumbu’s
Natuurlijk maak je het liefst alles zelf klaar. Maar soms is een kant-en-klare currypasta of bumbu ook wel eens fijn. Vooral als je weet dat deze bestaat uit kwalitatief hoogwaardige specerijen. De recepten van de ruim 2000 jaar oude vijzelkeuken vormen de basis van Kumar’s. Kumar’s is een dochteronderneming van Verstegen.
Grown your own cress
Ik ben groot fan van cressen! Cressen kun je zien als een combinatie van kruiden en superfoods. Door hun krachtige smaak zijn cressen een goede en natuurlijke vervanger van peper, zout en smaakversterkers met ongezonde E-nummers. Doordat je cressen rauw eet, zitten ze vol vitamines en mineralen.
Met mijn kweekbakje van Dille en Kamille maak ik regelmatig tuinkers of basilumcress. Bij Grown kun je een handige koker kopen, de grown cup, waarmee je zelf gemakkelijk en snel cressen kweekt. Je kunt zelfs een abonnement nemen zodat je altijd verse cressen op je aanrecht hebt staan.
Verder at en zag ik veel lekker biologisch brood, dronk heerlijke biologische slow tea van Pickwick en genoot van de vele Italiaanse producten van kleine regionale leveranciers. Volgend jaar weer!
De zwarte knoflook, geweldig, die moet ik hebben.
Erg lekker inderdaad