Home » Verrassend AH: unboxing!

Verrassend AH: unboxing!

Ik ben geboren en getogen in Zaandam, de bakermat van Albert Heijn. Vanuit mijn ledikantje keek ik uit op het enorme hoofdkantoor. Zal dat de reden zijn dat ik altijd een zwak voor de Zaanse grootgrutter heb gehad? En alsof het leven van een foodblogger al niet zwaar genoeg is moest ik ook nog eens een pakket met verrassende AH producten testen…..

Vandaag doe ik met jullie een zogenoemde ‘unboxing’. Ik laat zien wat er allemaal in de doos zat en wat ik er mee gaan doen of mee gedaan heb. Voer voor allerlei blogposts dus, van reviews tot recepten!



De biologische frisdrank Bionade ‘swept me off my feet’. Wat een verfrissende smaak! Door de manier van bereiden – volgens de methode van het brouwen – krijgt deze biologische drank een licht bittere maar toch fruitige smaak. In de doos zat een flesje in de smaak Vlierbes, en de smaak gember & sinaasappel die ik later nog kocht was net zo lekker! Alleen was de fles die in de doos zat van glas, en die ik later kocht van plastic. 

Van de Belvoir siropen en sappen was ik al langer fan. Alleen die flessen al, die staan toch fantastisch op je aanrecht? Daarnaast smaken ze ook nog eens ontzettend goed. De vlierbessenbloesemsiroop in mijn pakket smaakt ook heerlijk bij witte wijn of prosecco (Hugo cocktail!). Echt een verfrissend en zomers drankje.


Van het merk Hakubaku komen de soba en de udon noodles. Authentieke organische Japanse noodles, die ik eigenlijk alleen ken uit restaurants. Maar nu dus ook verkrijgbaar om thuis mee te experimenteren. De noodles zijn reuzehandig verpakt in porties van 90 gram, voldoende voor een hoofdmaaltijd voor 1 persoon. Vooral de soba noodles – die voor een derde uit boekweitmeel bestaan, hebben een heerlijke smaak. Binnenkort een recept voor heerlijke noodles met bief, sesam en lente-ui.

Over de zeewiertapenade van Bio Today twijfel ik nog een beetje. Het smaakt echt lekker, ziltig en naar de zee, maar weet nog niet zo goed hoe en waarmee te serveren. Misschien een toastje zalm of tonijn met een likje tapenade? Of nee wacht, ik ga hier een lekkere en eenvoudige pastasalade van maken, met tonijn, zeewiertapenade en tomaatjes. Wordt vast vervolgd.

De lijnzaadolie vindt zijn plek in het mandje op het aanrecht tussen al mijn andere olietjes. Deze ekologische koudgeperste olie is een bron van omega-3 vetzuren en moet koud gebruikt worden, bij salades en dressings bijvoorbeeld. Die komt nog wel van pas in bovengenoemde tonijn pastasalade.



De maar liefst negen emmertjes van Snack Today kwamen – koel en fris – in een handige koeltas met koelelement. Snack Today zijn zogenaamde 10-uurtjes, kleine emmertjes met daarin gezonde snacks voor school of werk. Variaties: pitloze witte druif, ananas, appel, tomaat, blauwe bes, wortel, pitloze rode druif, komkommer en mango. Op de mango na (hard, niet rijp) smaakte al het fruit alsof het net was schoongemaakt en gesneden. Niet zo lief voor je portemonnee en het mileu, wel reuze gemakkelijk als je je kind – of jezelf – snel, gemakkelijk en gevarieerd gezonde snacks wilt meegeven.


Van de biologische adukibonen zal je zeker nog wel een recept zien verschijnen, ik ben een echte bonenliefhebber. En dan niet verwerkt in een cake of brownies ofzo he (ja echt waar, dat gebeurt dus) maar gewoon verwerkt in een heerlijke bonensalade met avocado of feta ofzo.

De bloemkoolchips zie je binnenkort terug in een review. Ben je net zo benieuwd als ik?

Ook met de kruiden van Jonnie Boer was ik al langer bekend. Gelukkig had ik de drie blikjes uit het pakket nog niet in mijn assortiment. Vadouvan (Indiase kerrie met Franse invloeden), Thai Red Curry (rijke Thaise specerijenmengsel met steranijs en gember) en Picadillo (rijke specerijmelange voor Latijns-Amerikaanse gerechten) bieden vast veel inspiratie voor toekomstige kookavonturen!

Van het merk NatureCrops een zak quinoa zaden en een zak voorgekookte quinoa. Die ene keer dat ik quinoa heb geprobeerd was ik niet mateloos enthousiast. Ik ga dit –volgens de verpakking extreem biologisch – zaad nog wel een tweede kans geven. Maar nu even niet.

Waar ben jij het meest benieuwd naar? En waarvan denk jij laat maar zitten?



Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*