Trouwe lezers van mijn blog weten dat ik gefascineerd ben door de geschiedenis van ons eten en een voorliefde heb voor nostalgie. Zo schreef ik bijvoorbeeld al eerder over de trends in eten en drinken van de jaren 60, 70, 80, 90 en 00. In de rubriek Nostalgie en eten laat ik twee keer per maand iemand anders aan het woord over zijn of haar culinaire (jeugd)herinneringen, inclusief een recept. Deze week de culinaire herinneringen van Daniëlle (27) van Foodaholic. Lijkt het je ook leuk om een keer aan deze rubriek deel te nemen? Stuur me dan een mailtje!
Nostalgie en eten – Foodaholic
Als je vroeger mocht kiezen wat er op tafel kwam, wat werd er dan gegeten?
Als ik vroeger mocht kiezen wat wij gingen eten ging ik eigenlijk altijd voor andijviestamppot, dat is echt mijn lievelingseten al van kinds af aan!
Je eerste zakgeld! Welk snoep kocht je daar van?
Meestal ging ik dan voor spaghetti kauwgom. Van die roze chemische kauwgom sliertjes waar je enorme bellen van kon blazen. Als ik er nu aan denk vind ik het echt heel erg vies en daarnaast kocht ik vaak nog iets wat ik nu echt heel vies vind…… Jawbreakers en dan de oranje…. Die waren heel heet!
Je bent jarig! Wat kreeg je bij de koffie (of limonade) en welke hapjes stonden er op tafel?
Er was bij ons thuis altijd wel taart op een verjaardag, zo was er voor zover ik mij kan herinneren altijd mandarijnen- kwarktaart, gemaakt door mijn moeder. Daarnaast stond de tafel vol met lekkere hapjes en bakjes chips en nootjes.
Eten wat de pot schaft! Wat at je tegen heug en meug?
Pfoeh dit vind ik lastig…. Volgens mij was ik niet een hele moeilijke eter en probeerde ik alles wel te eten. Banaan heb ik alleen nooit lekker gevonden, dus dat hebben mijn ouders na een tijdje ook nooit meer gegeven. O ja… boerenkool lust ik ook niet. Gelukkig vonden mijn ouders dat ook niet lekker en stond het dus ook niet op tafel.
Welk product is – tot je grote verdriet – uit de supermarkt verdwenen en niet meer te koop?
De Winner Taco ijsjes. Die waren zo lekker. Ik heb een tijdje glutenvrij moeten eten en in die periode waren ze precies heel eventjes terug. Helaas kon ik hem toen niet eten en is hij daarna weer vrij snel uit de supermarkt verdwenen. Hopelijk zijn ze over een tijdje weer te vinden in de supermarkt!
Welk recept heb je vanuit je ouderlijke huis meegenomen wat nog steeds af en toe op tafel komt? En mogen we dat recept delen?
Eigenlijk zijn dit 2 recepten. Een zoet baksel… De Surinaamse bruine koek. Dit is een hele luchtige cake met daaroverheen discodip gestrooid. Iedereen vindt dit altijd super lekker. Daarnaast eten wij ook geregeld nog de Chinese kip. Dit is een lekkere avondmaaltijd met kip, zuur en gedroogde lelieblaadjes. Het ziet er misschien niet meteen het allerlekkerste uit, maar qua smaak ik het echt genieten!
Dank je wel Daniëlle! Die bruine koek ziet er echt heerlijk uit!! En zo grappig, ik ontdek echt een lijn in de generatie 25-30 jaar oud. Zowel jij als Eef en Sandra noemde de Winner Taco als product dat het meest gemist wordt. En dat terwijl het alweer enige jaren opnieuw verkocht wordt. Snel naar de benzinepomp dus! Over 3 weken (1 januari sla ik even over…) lees je hier de culinaire herinneringen van Mama met een blog!
Wat grappig inderdaad van die Winner Taco!! Echt een generatieding blijkbaar 🙂 Die cake ziet er trouwens echt lekker uit zeg!
Ja he, die wil ik ook eens gaan maken!
Dankjewel Anne- Marie! En inderdaad… ik moet snel maar eens naar een tankstation voor de Winner Taco!
Heerlijke rubriek dit! Zo gezellig om te lezen! xxx
Doe een keer mee Amina!
Jaaaa, dat kan ik wel doen hè! Maar heel saai hoor: andijvie stamppot hahahaha 🙂
Jaaaa, dat kan ik wel doen hè! Maar heel saai hoor: andijvie stamppot hahahaha 🙂 Wanneer ik ‘m op m’n blog heb gepubliceerd geef ik me bij je op! xxx