Home » Crackers met havermout en zaden
crackers met havermout en zaden

Crackers met havermout en zaden

Er zijn heel veel verschillende soorten crackers te koop. Zelf ben ik dol op crackers, ik eet ze meestal met kaas. Daarbij blijven cracker lang goed, het is dus altijd handig om ze op voorraad te hebben. Bovendien zijn ze zowel lekker als ontbijt of als tussendoortje. Eigenlijk heb ik altijd wel crackers in huis. Nu ik gastblogger ben bij een foodblog vond ik het heel leuk om een keer zelf crackers met havermout en zaden te maken.

crackers met havermout en zaden

Eenvoudig en voedzaam

Deze crackers met havermout en zaden zijn niet alleen heel erg lekker. Ze zijn ook heel voedzaam, lekker knapperig en zo gemaakt. De cracker zijn ook lekker om zo, zonder iets erop, te eten. Echt een aanrader! Pittenmix koop je bijvoorbeeld kant-en-klaar in de supermarkt of stel je zelf samen. Kijk ook eens op de markt bij de notenboer. Een pittenmix bestaat meestal uit een combinatie van pompoenpitten, zonnebloempitten en pijnboompitjes.

crackers met havermout en zaden

Crackers met havermout en zaden

Wat heb je nodig:

  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram havermout
  • 150 gram pittenmix
  • 35 gram lijnzaad
  • 1 ei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels vloeibare honing

Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de amandelmeel, havermout, pittenmix en lijnzaad door elkaar. Klopt het ei los, roer de olijfolie en de honing erdoor. Roer beide mengsels door elkaar.

Leg een vel pakpapier op een bakplaat. Spatel het mengsel hierover uit. Leg er een vel bakpapier op en druk het mengsel goed aan, tot ongeveer een ½ cm dikte. Verwijder het bakpapier dat bovenop ligt.

crackers met havermout en zaden

Met een scherp mes kun je insnedes maken, zodat je de crackers na het bakken makkelijk af kunt breken. Bak de crackers ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat ze dan op een rooster afkoelen en breek de crackers los.

Summary
recipe image
Recipe Name
Crackers met havermout en zaden
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 11 Review(s)

2 Comments

  1. Bedankt voor je receptje!
    De crackers zijn heerlijk, 2x 20min gebakken op 160 graden hetelucht (gedraaid na 20 min) en mooi krokant! Eenmaal afgekoeld heb ik ze ingepakt met het bakpapier waarmee ze in de oven zaten. De dag nadien nog steeds mooi krokant! Vandaag bak ik er weer! 😄

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*