Een goed begin is het halve werk. En dat geldt zeker voor het ontbijt. In de winter is een warm en stevig ontbijt de perfecte bodem voor een lange koude winterdag. Dit ontbijttaartje met appel en havermout is het ideale winterontbijt!
Warm ontbijt
Ontbijt ik in de zomer vaak ‘gewoon’ met brood en kaas of soms een heerlijke overnight oates, in de winter eet ik graag een warm ontbijtje. Warme havermoutpap bijvoorbeeld, of in het weekend roerei met bacon. Maar ook dit ontbijttaartje met appel en havermout kan mij ’s ochtends uit mijn bed doen springen!
Voorbereiden
Je kunt alle voorbereidingen als je dat wilt ook de avond ervoor doen. Hoef je ’s morgens alleen nog maar de oven voor te verwarmen en het ontbijttaartje af te bakken. Terwijl je onder de douche staat bijvoorbeeld. Dit ontbijt levert je zo’n 325 calorieën en zorgt ervoor dat je tot aan de lunch geen trek meer hebt!
Ontbijttaartje met appel en havermout
Wat heb je nodig (per persoon)
- 1/2 appel
- 40 gram havermout
- 1 ei
- 2 eetlepels melk
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- zakje vanillesuiker
- Boter om in te vetten
Ovenschaaltje
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Meng het ei, de havermout, kaneel, melk en vanillesuiker. Roer hier de blokjes appel door. Vet een klein ovenschaaltje in en doe er het appelmengsel in. Bak gaar in ca. 20 minuten.