Home » Overnight oates

Overnight oates

Havermout is hot. Het is lekker, makkelijk en supergezond. Onder bloggers razend populair: ontbijten met overnight oates. Vooral als je niet zo van de warme pap bent. En omdat je het ’s avonds al klaarmaakt kun je in de ochtend direct aan een gezond ontbijt.

overnight oates

Havermout is neutraal van smaak en daarom bij uitstek geschikt om te variëren met smaakmakers. Varieer daarom naar hartenlust op dit recept met fruit (plakjes banaan, appel) of gedroogd fruit (abrikoos, rozijnen), gehakte noten en zaden (chiazaad, hennepzaad etc.). En je kunt natuurlijk variëren met de vloeistof waarin de havermout wordt geweekt. Denk bijvoorbeeld aan amandelmelk, kwark of zoals ik graag doe, met Alpro kokosnootdrink. Ik maakte bijvoorbeeld ook carrotcake overnight oates en pina colada overnight oates!

Overnight oates

Ik maak mijn overnight oates zo:
  • 50 gram havermout
  • 120 ml Alpro coconut
  • 1 theelepel honing
  • Snufje kaneelpoeder
  • Handje blauwe bessen (diepvries)
Doe ’s avonds de havermout in een schaaltje en giet de kokosdrink erbij. Breng op smaak met honing, kaneel en bessen. Die kunnen dus gewoon uit de vriezer in de kom. Je koopt van die handige doosjes in de supermarkt met bessen, frambozen, bramen voor rond de 1,75 per 250 gram. Super goedkoop en handig! Dek het schaaltje af en zet in de koelkast. Ik haal het schaaltje de volgende dag vast uit de koelkast voor ik naar de badkamer ga, dan is de pap niet meer zo heel koud wanneer ik ga ontbijten. De bessen, honing en kaneel geven een heerlijke smaak aan de romige havermout, de kokosmelk maakt het fris en exotisch! Een lekker en gezond ontbijt.

Je kunt de havermout ook klaarmaken in zo’n leuke mason jar (of andere pot met goede deksel) en meenemen in de trein of naar school of werk.

Nog meer goede redenen nodig om havermout te eten:

o Het verlaagt het cholesterolgehalte
o houdt je honger langer in toom
o Het is van nature glutenvrij (maar helaas niet altijd geschikt voor mensen met coeliakie)
o Bevat antioxidanten (diezelfden als die in een glas rode wijn!)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*