Zelf granola maken is leuk om te doen en je hele huis ruikt lekker! Speciaal voor sinterklaas maakte ik deze heerlijke versie van granola met kruidnoten en mandarijn. Gedroogde mandarijnen Mandarijnen horen echt bij Sinterklaas! Het is het ideale tussendoortje om mee te nemen in je tas. In deze granola […]
Ontbijt
(Sinterklaas) Ontbijttaartje met mandarijn en speculaas
Om alvast in de stemming te komen, eet ik in november regelmatig dit lekkere ontbijttaartje met mandarijn en speculaas. Want niets brengt je zo in de Sinterklaasstemming als deze smaken! Bovendien is een warm ontbijt in deze taart van het jaar lang niet verkeerd! Baked oats Dit gerechtje vind je […]
Roerei met truffel in een eierschaal
Het is bijna Pasen dus tijd voor inspiratierecepten met ei! Een ei is super lekker, gezond en veelzijdig. En waar maak je ei nou nog lekkerder mee? Met truffel natuurlijk! Roerei met truffel maakt van jouw eitje met Pasen een echte delicatesse! Roerei met truffel serveren in een eierdop Het ziet […]
Shakshuka met kikkererwten en zoete aardappel
Door gastblogger Anne-Marie Blok – Shakshuka stond al lang op mijn food to make bucketlist. Als ik het ergens op een menukaart zie staan kies ik het vaak; ik ben dol op dit hartige en kruidige gerecht met ei. En wie mij een beetje kent weet dat ik groot fan […]
Mermaid smoothiebowl
In de periode dat ik even geen zuivel mocht eten was ik echt op zoek naar alternatieven voor mijn vaste ontbijt: een bruine boterham met kaas. Deze mermaid smoothiebowl was er daar één van. Lekker en ook nog eens superleuk om te zien! Zomerse mermaid smoothiebowl Ik vind een smoothiebowl eigenlijk […]
Ontbijttaartje met appel en havermout
Een goed begin is het halve werk. En dat geldt zeker voor het ontbijt. In de winter is een warm en stevig ontbijt de perfecte bodem voor een lange koude winterdag. Dit ontbijttaartje met appel en havermout is het ideale winterontbijt! Warm ontbijt Ontbijt ik in de zomer vaak ‘gewoon’ […]
Gezonde crackers met pitten en zaden maken
Ik ben een echte brood-eter. Geen dieet dat mij er ooit van weerhouden heeft dat te laten staan. Maar ook een stevige cracker kan mij wel blij maken. Lekker met wat roomboter en een plak oude kaas. Het leek me leuk om zelf eens aan de slag te gaan en […]
Sinaasappelharten van zelfgemaakt croissantdeeg (vaderdagtip)!
Door gastblogger Dieneke van der Waal – Vijf weken na Moederdag is het tijd voor Vaderdag. Ik heb altijd het gevoel dat er – in de commercie – een beetje meer aandacht is voor Moederdag dan voor Vaderdag. Misschien omdat we voor de vaders niet zo van de zoetsappige kadootjes […]
Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus
In een tijdschrift stond laatst een aantal recepten uit het kookboek van restaurant ‘The Avocado show’. Mijn oog viel meteen op ‘The eggcellent’. Avocado met gepocheerd ei en hollandaisesaus, wat wil je nog meer? Had ik al gezegd dat er hollandaisesaus op zit? Warme botersaus, ei en avocado, een hemels […]
Oeuf en cocotte – eieren uit de oven
In de aanloop naar Pasen experimenteer ik graag met allerlei recepten met ei. Ik ben dol op eieren, op allerlei manieren bereid. Gebakken, gekookt (stevig wit, zachte dooier!), roerei met spek of verwerkt in een soufflé. Maar bijvoorbeeld ook in deze Franse klassieker, de oeuf en cocotte. Gezellig en lekker […]