Je dag al goed beginnen met je eerste portie groente? Maak dan eens deze (American) pancakes met tuinbonen en kruidenboter!
Hartige pancakes
Nou ben ik sowieso meer een fan van hartig dan van zoet. En krijg je mij dus eerder mij bed uit voor zo’n stapeltje hartige pancakes dan de versie met maple syrup of honing. Maar hé, smaken verschillen gelukkig! Deze pancakes met tuinbonen zijn ook nog eens in een handomdraai gemaakt!
Groente
Bijkomend voordeel is dat je je eerste portie groente van de dag al binnen hebt. Smoothie of een glas versgeperst sap erbij en je hebt een kickstart van de dag! Geen fan van tuinbonen? Je kunt ze ook vervangen door doperwtjes, linzen of bijvoorbeeld geraspte wortel. Of allemaal tegelijk!
Pancakes met tuinbonen en kruidenboter
Wat heb je nodig (2 personen, ca. 6 pancakes)
Ingrediënten
- 60 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- ½ theelepel zout
- 70 gram creme fraiche of zure room
- 1 ei
- 100 gram tuinbonen (bevroren)
- 25 gram zachte boter (+ extra om in te bakken)
- Verse kruiden zoals peterselie en/of bieslook
Ontdooi de tuinbonen door ze te overgieten met wat kokend water. Laat een paar minuutjes staan en giet af. Meng de bloem, het bakpoeder en zout en klop hier het ei en de creme fraiche door tot een glad (dik) beslag. Schep hier de tuinbonen door. Verhit wat boter in een koekenpan en bak van twee eetlepels beslag pannenkoekjes. Bak ze ca. 1,5 minuut per kant op middelhoog vuur goudbruin. Meng de boter met fijngehakte kruiden naar smaak.
Serveer de pancakes met de kruidenboter.