Hoewel ik nog steeds het liefste ontbijt met een doodgewone boterham of beschuit met boter en kaas, sta ik ook wel open voor nieuwe ontbijttrends als smoothie bowls of overnight oates. Zoals deze heerlijke pina colada overnight oates.
Instagram ontbijtje
Als je Instagram moet geloven ontbijt tegenwoordig iedereen met een smoothie bowl. Waar je niet in mag roeren, althans niet voordat je er een mooie foto van hebt gemaakt. De ene bowl is nog mooier dan de ander. Smoothiebowls worden gemaakt van melk of yoghurt met bevroren vruchten. In de blender wordt het dan een heerlijke smeuiige smoothie. Maar het belangrijkste is de decoratie: fruit, granola, noten, kokossnippers etc.
Overnight oates
Dit ontbijtje is al wat langer bekend en een stuk minder fotogeniek. Maar: havermout is gezond en vult minstens tot aan de lunch, dus een perfect ontbijtje voor alle fitgirls.
De naam overnight oates komt van het feit dat je deze havermout de avond tevoren klaarmaakt. Week de havermoutvlokken in melk en de volgende ochtend is je pap klaar. Decoreren en eten maar.
Pina colada overnight oates
In deze pina colada overnight oates combineer je de heerlijke tropische smaken van kokos en ananas. Het ideale zomerse ontbijt toch? Varieer naar hartenlust met de vloeistof (gewone melk, amandelmelk) en fruitsoorten. Erge zoetekauw? Voeg dan nog een schepje honing toe.
Wat heb je nodig (1 persoon):
Ingrediënten
- 40 gram havermout
- 150 ml kokosmelk
- 1 eetlepel kokosrasp
- Ananas (vers of uit blik)
- Kokosvlokken
Doe de havermout samen met de kokosmelk en de kokosrasp in een glazen pot of schaal. Dek af (met deksel of folie) en zet in de koelkast. Laat bij voorkeur de hele nacht staan.
Haal uit de koelkast (ik doe het altijd net voor ik ga douchen, dan is de ergste kou er later al af) en decoreer met stukjes ananas en kokosvlokken.
Ooh wat klinkt dit goed zeg! Dit wil ik graag eens gaan proberen!
Is ook echt heel lekker!
Ik houd wel van dat soort ontbijtjes.
Wat een leuk recept. Geen idee of ik dit lust (ben niet zo’n pap eter) maaaarrr heb net zo’n speciale ‘jar’ gekocht dus wil het wel eens proberen 🙂
Ben benieuwd wat je er van vindt!