Er is maar één gerecht waarvoor ik zo in de auto kan stappen en 1000 kilometer naar Oostenrijk kan rijden om het te kunnen eten: Pinzgauer kasnocken. Maar het is me nu eindelijk gelukt om deze spätzle met kaas zelf te maken! Kasnocken Pinzgauer kasnocken is een echt regio gerecht […]
Oostenrijkse keuken
Tiroler gröstl
Vandaag zijn we onderweg op vakantie naar mijn geliefde Oostenrijk. Het land van de prachtige natuur, bergen en ook: heel erg lekker eten. Eerlijke, heerlijke stevige kost, zoals deze Tiroler Gröstl. Restjesmaaltijd of stevig ontbijt? Vaak wordt gezegd dat Tiroler Gröstl – zoals duidelijk afkomstig uit Tirol – is ontstaan […]
IJs met warme frambozensaus (Heisse liebe)
Ik kies niet vaak voor ijs als toetje. Geef mij maar chocolademousse, panna cotta of creme brulée. Behalve als er ijs met warme frambozensaus op de kaart staat. Want dan bestel ik meteen! Een heerlijke combinatie van warm en ijskoud! Heisse liebe Als ik eerlijk ben heb ik het hier […]
Wiener Sachertorte
Vorig jaar zomer – tijdens mijn vakantie in Oostenrijk – plaatste ik een aantal typisch Oostenrijkse recepten zoals Wiener Schnitzel en Kaiserschmarrn . Ik kwam er achter dat één van de beroemdste Oostenrijkse gerechten, de Wiener sachertorte, daar nog niet tussen stond. Bij deze dus het recept voor deze klassieke chocoladetaart! De […]
Oostenrijk Culinair: de perfecte Wiener schnitzel
Tijdens mijn vakantie kwam er een aantal Oostenrijkse recepten op mijn blog die er goed gelezen werden. Niet zo gek wellicht als je bedenkt dat ook dit jaar Oostenrijk door de Nederlander weer verkozen is tot beste vakantieland (bron: Zoover). Omdat ik die mening alleen maar kan delen ga ik […]
Vergeten groente: rettich in een frisse salade
Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]