Of je het nu serveert bij de borrel met een lekkere Aperol Spritz of als voorgerecht van een Italiaans dinertje, een bruschetta is altijd lekker! En deze bruschetta uit de airfryer maak je ook nog eens razendsnel klaar. Als je de topping al eerder voorbereid, staat deze snack in minder […]
Recente berichten
Frambozen bliss balls (energy balls)
Een gezond en voedzaam tussendoortje, dat kun je deze frambozen bliss balls, ook wel energy balls genaamd, wel noemen. Glutenvrij, vegan en voedzaam door de noten en havermout. Ideaal om mee te nemen Deze vrolijke balletjes zijn ook ideaal om mee te nemen/geven naar school of werk. Maak ook eens […]
10 x zelfgemaakte dressings
Hier in huize happy kitchen wordt graag en vaak sla gegeten. Best wel ouderwets ook nog, met een gekookt eitje, kaas en walnoten. Heerlijk! Maar ik varieer bijvoorbeeld ook weleens met fruit of croutons of uitgebakken spekjes of paddenstoelen. Een sla kun je natuurlijk precies zo klaar maken als je […]
Cabernet Sauvignon: één van ’s werelds meest gevierde rode wijnen
In de wereld van rode wijnen is de Cabernet Sauvignon zonder twijfel een onbetwiste ster. Deze volle, krachtige wijn, bekend om zijn dieprode tint en complexe smaakprofiel, heeft wijnliefhebbers en experts over de hele wereld in zijn greep. Maar hoe komt deze geliefde variëteit tot stand, en hoe kan je […]
5 x activiteiten op La Palma
Afgelopen kerstvakantie bezochten we alweer voor de 8e keer ons favoriete eiland La Palma. En ook al komen we er dus vaker, toch ontdekken we iedere keer weer leuke nieuwe plekken. Ik zet een aantal leuke activiteiten op La Palma voor je op een rij! Activiteiten op La Palma Ziplinen […]
Biefstuk tagliata salade
Ik bestel dit gerecht graag als ik in Italië ben, als lunch of licht hoofdgerecht. Tagliata betekent letterlijk gesneden en dat is wat deze biefstuk tagliata salade ook is: fijngesneden rundvlees op een bedje van rucola, een lekkere dressing en Parmezaanse kaas. Een uiterst smakelijke combi! Alleen de beste ingrediënten […]
My happy life mei 2023
De tijd lijkt wel te vliegen, mei is alweer voorbij. En het is eindelijk echt lente! Mijn balkonnetje is weer helemaal schoongemaakt, ingericht en vol gezet met plantjes en verse kruiden. Genieten! Ook mei was weer een maand met een lach en een traan, net als het leven toch? Dit […]
Geld verdienen met bloggen
Sinds mei 2017 sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en sinds mei 2020 werk ik fulltime als blogger. Of zelf noem ik het liever ‘content creator’. Veel mensen vragen mij hoe dat nu eigenlijk in zijn werk gaat, geld verdienen met bloggen. Mensen die gewoon nieuwsgierig zijn, maar […]
Funcooking: zelf popcorn en suikerspin maken!
Ken je het concept ‘fun cooking’? Dat is eigenlijk eten (of drinken) bereiden met speciale apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een wafelijzer, een donutmaker, een popcorn- of een suikerspinmachine! Niet de apparaten voor gebruik van alledag, maar wel om een feestje te maken van het weekend, een verjaardag of (kinder)feestje! Ik […]
Fantastische Nikkei cuisine bij Blueblood!
De Nikkei-keuken is de naam van de Japans-Peruviaanse keuken. Wist je dat Peru het land is waar de op één na grootste Japanse gemeenschap van de wereld woont? Brazilië is overigens het grootste land. Mijn eerste kennismaking met de Nikkei cuisine bij restaurant BlueBlood was onvergetelijk! Sushi meets ceviche & […]