Recente berichten

comparative sufferlng
Persoonlijk

Kanker light of comparative suffering

Ik schrijf deze blog terwijl ik nog geeneens weet of deze wel online komt. Maar het werkt voor mijzelf verhelderend om dingen op te schrijven. Op digitaal papier dan. Woorden op een rij zetten betekent voor mij gedachten op een rij zetten en weer even helder krijgen hoe of wat. […]

Restaurant

Cucina & Bar Donna

Het is jammer dat Cucina & Bar Donna een beetje ‘verstopt’ zit. Je vindt dit Italiaanse ‘all day restaurant’ namelijk in het WTC gebouw vlakbij het Centraal Station van Den Haag. Niet een plek die je in eerste instantie verwacht, maar wel een plek waar je naar toe moet! World […]

sierkussens
Lifestyle, Wonen

Maak je balkon zomerklaar

Het is lente! En maart heeft ons al verrast met wat heerlijk zonnige dagen. Heb je net als ik een balkon op het westen en uit de wind, dan heb je ook al wat zonuurtjes kunnen pakken. Die paar vierkante meters geven je huis met mooi weer net die extra […]

orzo met peultjes en zalm
Hoofdgerecht, vis

Orzo met peultjes en zalm

Het is lente mensen! Lente! Ik tel vanaf januari altijd de dagen af. Want hoe dol ik ook ben op de decembermaand, daarna mag het van mij gewoon direct lente worden. Januari en februari vind ik HELEMAAL niets! En na alle winterse stoofpotjes, stamppotten en soep, wordt het nu ook […]

gyoza met garnalen
Aziatische keuken, vis

Gyoza met garnalen

Gyoza, wij krijgen er in hier in huis nooit genoeg van. Iedere keer als ik denk dat ik nu toch wel weer een leuk voorraadje gemaakt heb (het is namelijk even een klusje) dan is die voorraad toch weer zo verdwenen. Het is ook zo lekker! Ik maakte dit keer […]

kokosgarnalen met mango chilisaus
vis

10 x de lekkerste recepten met garnalen

Garnalen, gamba’s, scampi, ik ben er dol op! En gelukkig mijn zoon ook, zodat ik een partner in crime heb in huis. Mijn man eet namelijk ‘niets wat gezwommen heeft’ en vindt garnalen ‘kakkerlakken van de zee’. Ik zeg: des te meer voor ons. Op mijn blog vind je heel […]

Pecan pie
Bakken, Zoet

Pecan pie – heerlijke taart van pecannoten

De noten waren in de aanbieding! En aangezien ik dol ben op noten sloeg ik flink in. Hazelnoten, walnoten, pecannoten, paranoten en amandelen. Heerlijk als tussendoortje, door de sla, als notenboter, in de pastasalade of natuurlijk om mee te bakken. Omdat ik zoveel had ingeslagen en noten niet eeuwig vers […]

zonder pakjes

Nutteloze pakjes en zakjes uit de supermarkt #22

Het is weer eens tijd voor een nieuwe ‘nutteloze pakjes en zakjes’, deel 22 alweer. Zoals gewoonlijk weer mijn disclaimer: de mening over de nutteloosheid ervan is volledig de mijne, voel je vrij de producten te kopen en er volop van te genieten! Nutteloze pakjes en zakjes Maggi Rustic bouillon De […]

Bloedsinaasappel met ricotta
Nagerecht

Bloedsinaasappel met ricotta

Bloedsinaasappel is maar kort verkrijgbaar, het seizoen loopt van december t/m maart. Een bloedsinaasappel dankt zijn naam aan het ‘bloeden’ wanneer je hem opensnijd. De smaak is wat minder zoet dan een gewone sinaasappel, en ook iets bitter. De prachtige kleur leent zich voor een mooi dessert, zoals deze van […]