Recente berichten

Nedis
Lifestyle

Feestdagen blogbox – alles voor een heerlijke kerst!

Yeah! Christmas is coming. Wat is dit toch een heerlijke tijd. De geur van dennennaalden, lichtjes en prachtige kerstaccessoires in huis. En of je nu gaat voor een glamour feest met champagne en oesters of in een kerstrode onesie gaat gourmetten, hopelijk geeft het jou het ultieme kerstgevoel. Van rvg media & […]

Vitello tonnato
Italiaanse keuken, Kerst, Vlees, voorgerecht

Vitello tonnato

Dit recept is er eentje in de categorie ‘kleine moeite, groot plezier’. Want deze vitello tonnato – een Italiaanse klassieker – staat binnen 10 minuten op tafel en is ontzettend lekker. Het ideale voorgerecht voor jouw (kerst)diner! Perfecte combi van vlees en vis Gebraden kalfsfricandeau met tonijnsaus, that’s it. Maar […]

gestoomde oesters
vis

Gestoomde oesters met Aziatische dressing

Oesters, ik ben er dol op! Gelukkig kom ik ook regelmatig bij gelegenheden waar ze geserveerd worden, zoals onlangs tijdens mijn tripje in Yerseke. Zeeuwse creuses vers uit de zee, verrukkelijk! Maar probeer vooral ook eens gestoomde oesters met Aziatische dressing. Rauwe oesters Met de feestdagen halen mensen ook nog […]

Rösti koekjes met truffel
Bijgerecht, Kerst

Rösti koekjes met truffel en kaas

Ik hou van rösti. En zelfgemaakt is dit bijgerecht echt veel lekkerder dan de diepvries versie uit de supermarkt. Voor Kerst maakte ik dit recept, een luxe versie van de rösti koekjes met truffel en Parmezaanse kaas. Rösti koekjes Rösti is een nationaal gerecht uit (Duitstalig) Zwitserland en werd oorspronkelijk […]

Kalkoenragout met champignons
Kerst, voorgerecht

Kalkoenragout met champignons

Onlangs mocht ik een kalkoen uit de oven voor maar liefst 10 personen uit proberen. We waren met z’n vijven, dus er was flink wat vlees over. Geen probleem, dat werd de volgende dag vakkundig omgetoverd tot kalkoenragout! Kalkoenragout maken Ragout maken is vrij eenvoudig, maar smaakt zelfgemaakt zoveel lekkerder […]

Zelf ragoutbakjes maken
Kerst, voorgerecht

Ragoutbakjes maken

Voor mij is het echt iets wat bij Kerst hoort: ragoutbakjes met ragout. Vroeger kocht ik ragout in blik, en kant-en-klare bakjes. Best okay hoor. Maar wanneer je zelf ragoutbakjes maken gaat en ook de ragout zelf bereidt, weet je pas echt wat lekker is! Cirkel of stervormige ragoutbakjes maken […]

Eton mess met stoofperen
Kerst, Nagerecht

Eton mess met stoofperen

Eton mess is een heerlijk zomers toetje met verse aardbeien, meringue en slagroom. Een winterse versie maak je met stoofperen! En het leuke van deze Eton mess met stoofperen is dat je het jezelf zo makkelijk of moeilijk kunt maken als je wilt! Meringue Bak je meringue zelf of koop […]

Kaas koektaartjes
Kerst, Nagerecht

Kaas koektaartjes

Een koektaart of kleine koektaartjes vind ik enig om te maken. Maar eigenlijk ben ik meer fan van hartig dan van zoet. Tijdens een boswandeling (mijn hoofd raakt dan zo lekker leeg!) kwam het opeens bij me op: waarom maak ik geen kaas koektaartjes? Het resultaat is echt super geslaagd. […]

kerstcadeau labels maken
Kerst

Kerst cadeaulabels maken

Natuurlijk kun je rond de feestdagen de mooiste cadeauverpakkingen en cadeaulabels kopen. Maar hoe leuk is het om, op een regenachtige zondagmiddag, zelf aan de slag te gaan? Kerst cadeaulabels maken is leuk om te doen, ook samen met de kinderen. Ik geef je wat ideetjes ter inspiratie! Kerst cadeaulabels […]

Kerstkoekjes bakken
Bakken, Kerst, Zoet

Kerstkoekjes bakken

Door gastblogger Nermina van Perfect Pastry – Winterdagen hebben iets bijzonders. De kou brengt altijd herinneringen naar boven mij bij. Ik ben opgegroeid in een land waar wij een duidelijk verschil hebben tussen de vier seizoenen. In het voorjaar ging de koude winter in Bosnië & Hercegovina langzaam over in een […]