Time flies when you’re having fun. Een waarheid als een koe! Ik kook en bak wat af, en toch lijkt mijn verlanglijst van gerechten die ik nog een keer wil maken alleen maar te groeien! Tijd dus voor de foodbucketlist derde kwartaal!
Lavacake
Favoriet bij man en zoon, deze warme chocoladecakejes met een vloeibaar hart van warme gesmolten chocolade. Tot nu toe alleen nog maar gegeten via New York Pizza. Say what?! Dat moet ik toch zelf ook kunnen maken. Ja toch?
Kip in pandanblad
Ik wil zeker doorgaan met het uitbreiden van mijn Thaise ‘repertoire’, dus het volgende gerechtje wordt de kip in pandanblad. Wij eten dit bij de Thai vaak als onderdeel van een voorgerecht met allemaal kleine hapjes, waaronder viskoekjes, saté en kleine loempiaatjes. Ik heb alvast ontdekt dat pandanblad wordt verkocht bij de toko hier in de buurt.
Turks fruit met rozenwater en pistache
Spaghetti alle vongole
Als er al ergens spaghetti alle vongole op de kaart staat (in Nederland niet vaak, en Italië gelukkig wel) dan bestel ik dit gerecht alijd! Een typisch voorbeeld van hoe een eenvoudig gerecht zo ontzettend lekker kan zijn. Op zoek dus naar vongole (venusschelpen) en deze ‘klassieker’ snel toevoegen aan mijn blog!
Heb jij nog gerechten die je echt in een keer wil gaan maken binnenkort?
Leuk om te lezen, mijn lijstje met 'nog te maken' is ellenlang. Oa een citroentaart staat hoog op mijn lijst, dat komt er steeds maar niet van.
Leuke bucket lijst weer! Lava cake staat toevallig ook op mijn foodbucketlist maar ben er nog niet uit of ik chocolade of caramel vulling wil, of allebei haha 😉 Ben onwijs benieuwd naar je Turks fruit en hoe dat je zelf zou maken. Hmm wat een fijn lijstje bomvol heerlijke gerechten!
Voor mij zijn deze artikelen ook een fijne stok achter de deur om sommige dingen gewoon nu eens te gaan maken!
Oeh, caramelvulling. Dat klinkt ook goed!