Ik ben blij dat we nog een zonnige vakantie gehad hebben, want die zomer in Nederland is nou niet echt wat je zegt geslaagd. Qua zonnig weer dan hè. Ik zou bijna weer zin in Kerst krijgen. Als (food)blogger ben ik daar sowieso al mee bezig! Gelukkig had augustus ook zeker wel z’n zonnige momentjes en de maand begon natuurlijk met het laatste deel van onze vakantie. Dit was My happy life augustus 2021.
My happy life augustus 2021
De eerste vier dagen van augustus brachten we door in San Vigilio in Zuid-Tirol in Italië. In behoorlijke luxe mag ik wel zeggen, we waren namelijk uitgenodigd voor een compleet verzorgde persreis. We sliepen in een prachtig hotel, hebben gegeten in fantastische restaurants en mooie uitstapjes gemaakt. Je leest er alles over in de aparte blog die vrijdag online komt!
Voor de terugreis wilden we naar Stuttgart om het Mercedes museum te bezoeken. Alleen kwamen we er achter dat we voor onze Jaguar nog geen milieuvignet hadden aangevraagd. We besloten daarom maar in één keer naar huis te rijden, ook vanwege de strengere Corona regels in Duitsland.
Thuis komen na een lange vakantie vind ik ook altijd wel weer fijn. Je eigen bed, eigen spulletjes en: weer gewoon koken. Want hoewel ik iedere dag (en soms twee keer per dag!) uit eten gaan geweldig vind, is zelf koken toch ook wel weer fijn. Ik ging ook meteen aan de slag om een aantal vakantiegerechten na te maken, die komen binnenkort nog op de blog. Zoals deze heerlijke canederli (Italiaanse knödels) met beurre noisette.
We bezochten het LAM museum in Lisse, op het landgoed van kasteel De Keukenhof. Een foodart museum, echt een bezoek waard! Het kunstwerk op de foto is een uitstalling in gips van alles wat de kunstenaar in een jaar heeft gegeten en gedronken!
Vaccinatie, iPhone 12 en hoge schoolkosten
Ik kocht een nieuwe iPhone en ging meteen maar voor de 12, een goede camera is immers belangrijk voor mij. Ik ging die dag met Priya borrelen bij Villa Ockenburgh en maakte deze foto van de (helaas niet zo bijzondere) vongole. Erg blij met de camera.
Bodhi kreeg halverwege de maand gelukkig ook zijn tweede vaccinatie, dus nu zijn wel alledrie compleet gevaccineerd. Wel een fijn idee.
Omdat begin september Bodhi aan zijn nieuwe opleiding (International Hotel & Management school) begint moesten er boeken, readers, (maat)kleding en messen worden aangeschaft. En het was nog behoorlijk schrikken hoeveel geld we daarvoor moesten neerleggen. Op zich logisch, maar zo net na de vakantie (die toch altijd duurder uitvalt dan gepland…) best wel weer even een aderlating. Net als die (veel te hoge!) tandartsrekening van Peter…. Maar het moet gezegd worden: Bodhi ziet er fantastisch mooi uit in zijn pak!
Blogpost en uitstapje
De eerste perslunch na de vakantie was op een zonnige zondagmiddag, bij L’Osteria aan de Grote Markt in Den Haag. Heerlijk buiten genieten van antipasti, pasta, enorme pizza’s en heerlijke dolci. Wat een mooie plek! En op die manier kon ik toch nog een beetje in Italiaanse sferen blijven!
Het weekend erna gingen we gezellig picknicken in de Paleistuin met de Picknickbox van Anne&Max en bezochten het Mauritshuis en de tentoonstelling ‘In geuren en kleuren’. En dat was niet altijd even aangenaam (denk ‘dode potvis’ en ‘Amsterdamse grachten in de Middeleeuwen’!)
Ik had een gezellige perslunch in een leuk vegan restaurant met originele naam: Vegane Glorie. We proefden een selectie van de kaart en het was duidelijk dat zonder vlees, vis, zuivel of ei niet zonder smaak hoefden te betekenen!
Met Priya bezocht ik het Youseum in The Mall of the Netherlands. Het wordt ook wel een ‘social media experience’ genoemd, met dertig ‘installaties’ waar je talloze foto’s en video’s voor je social media account kunt schieten. Zoals in deze enorme roze ballenbak!
Ook ontving ik weer de nodige leuke pakketjes, zoals de goed gevulde Jouwbox, de nieuwe shampoolijnen van de Bodyshop, lekkere bonen in stazak van Hak, kookboeken, een diepvriesla vol vlees, de nieuwste Delicious magazine en heerlijke limoncello.
My happy life september 2021
Zo langzamerhand begint de agenda weer vol te stromen. Met hele leuke dingen kan ik je vertellen! Zo ga ik een ceviche workshop doen (heb je de ceviche slaschuitjes op mijn blog al eens geprobeerd?), naar de opening van de Merci pop-up store in The Mall of The Netherlands en naar de jaarlijkse culiperslunch! En ik mag aanwezig zijn bij de opening van het restaurant van het Depot Boijmans van Beuningen in Rotterdam. Zo gaaf!! En we gaan weer richting het herfst/winterseizoen, dus heerlijk aan de slag met recepten voor de feestdagen! Al hoop ik stiekem qua weer nog wel op een mooie nazomer. Fijne september maand!