Even twee maanden in een blogpost proppen, dat valt nog niet mee. Van onze vakantie naar Spanje en Portugal zal ik dan ook een aparte blogpost maken, die lees je a.s. maandag. Voor nu neem ik jullie op deze laatste dag van augustus een stukje mee terug in de tijd, naar my happy life juli en augustus 2018. Die zich laten samenvatten als warme, drukke, lekkere en gezellige maanden!
My happy life juli
Summertime
Wat hebben we het getroffen met het weer deze zomer! Als je van warm weer houdt tenminste. Ik ben er dol op. En: als het iedere dag mooi weer is, voel je tenminste ook niet meer de druk om er persé op uit te moeten naar strand of terras. Dat kan immers morgen ook!
Bij de zomer horen ijs en bbq. Dus gingen we barbecueën met Jody en Frans (ongewoonlekker) in Madestein. Voor de gezelligheid en om nieuwe Weber bbq te testen. En we gingen traditiegetrouw weer eens een dagje naar Avifauna. Blijft favoriet!
Ik kocht na lang wikken en wegen een ijskom voor mijn Kitchenaid! Ben al druk aan het experimenteren en maakte o.a. heerlijk yoghurtijs met honing en walnoten en pina colada ijs. De recepten volgen uiteraard!
Uit eten
Uit eten gaan is nog leuker als je lekker buiten kunt zitten. Zoals in de tuin van Bon Vivant. Mmmm, die kaasfondue, te lekker! Ook gingen we naar het foodtruckfestival in ons eigen ‘dorp’ Loosduinen (wijk van Den Haag) waar ik een lekkere poke bowl at. Ik moet wel zeggen dat ik de foodtrucks alsmaar duurder vindt worden, eigenlijk niet leuk meer. En de porties steeds kleiner.
Om te vieren dat ik twee mooie opdrachten voor mijn blog had gescoord nam ik mijn mannen mee uit eten bij Phuket in Scheveningen. Heerlijk eten in de zon op het terras (zie de heerlijke kom thom kha kai bovenaan het artikel). Life couldn’t get any better!
Events
Samen met Bodhi – die toch al vakantie had – ging ik naar een event voor de lancering van een nieuwe ijssmaak van Oppo: cookiedough. In de prachige tuin van het Rijk van de Keizer in Amsterdam bakten we zelf chocolate chip cookies onder deskundige leiding van Gwen (finalist Heel Holland Bakt). Die we natuurlijk opaten met cookiedoughijs. Heel gezellig om dit te kunnen doen met mijn eigen kind!
Ik ben sowieso heel blij met en trots op hem: tussen de bedrijven door haalde Bodhi niet alleen zijn eerste groene slip voor Ju Jitsu maar kreeg hij ook nog eens een prachtig rapport. Op naar het tweede jaar, brugpieper af!
Foodpost
Ik kreeg weer de seizoens foodiebox van Kroon op het Werk! In de zomer editie zat o.a. een heerlijke zalmforel, parelcouscous, oranje paprika en meer! Altijd weer een plezier op zo’n box vol lekkers te krijgen.
De avond voor ons vertrek naar Spanje kreeg ik nog een leuke box met diy hotdogs en alle benodigdheden. Die hebben we de dag dat we terugkwamen heerlijk veroberd!
Vakantie
22 juli vertrokken we op vakantie naar Spanje en Portugal. We hebben maar liefst 6600 kilometer gereden en ontzettend veel gezien en gedaan. Daarover dus een andere keer meer! Op de foto hierboven zie je mij in het Guggenheim museum in Bilbao. De schoenen zijn gemaakt van pannen: twee van mijn favoriete hobby’s (koken en schoenen kopen) in één!
My happy life augustus
Vakantie
Op vakantie gaan is leuk (ik tel de dagen al tenminste een maand vantevoren), maar weer thuiskomen vind ik dus net zo leuk! Je eigen bed, je eigen bank, bruin brood met kaas, goede koffie, heerlijk! En als bonus was ik ook nog eens 11 dagen extra vrij na terugkomst. Wel zo lekker, want september wordt een drukke drukke maand. Kan ik lekker alvast veel voorbereiden en inplannen!
En zo’n vrije week is ook heerlijk om lekker in de keuken door te brengen. Ik heb weer heel wat lekkere dingen gekookt en gebakken die jullie in september vast gaan terugzien!
Niet alleen rozengeur
Voordat sommige mensen denken dat mijn leven alleen maar rozengeur en maneschijn is….in de week na de vakantie lagen er drie snelheidsboetes uit Frankrijk op de mat, moest ik een wortelkanaalbehandeling ondergaan (die me naast veel pijn ook nog eens 500 (!) euro kostte en moest ik naar de huisarts voor een uitstrijkje (landelijk bevolkingsonderzoek, niet leuk, wel belangrijk). En een week later kreeg ook Peter last van zijn kies en lag daarna ook bij de tandarts voor een wortelkanaalbehandeling. Met een nog hogere rekening….De tandarts heeft een goede aan ons deze maand!
Gelukkig was er ook veel leuks: met mijn ouders ging ik gezellig lunchen aan het water in restaurant Madestein, En we hadden een hele gezellige dag bij vrienden in Tiel waar we een bezoek brachten aan een zelfpluktuin. Heerlijke frambozen en bramen, waar ik o.a. ijs van heb gemaakt!
Met foodie vriendin en collega blogger Mariëtte (Overetengesproken) had ik een gezellige dag in Rotterdam en at ik deze heerlijke salade met burrata, ham en vijgen. Ook brachten we een bezoekje aan Kookpunt, een waanzinnig grote en mooie kookwinkel. Echt een aanrader! Met Mariska van Marvelouzs ging ik lunchen bij Glaswerk en met Peter en Bodhi eten bij Bistro BREE56 in Leiden. Reviews van beide restaurants volgen snel!
Foodpost
En er lag dus aardig wat foodpost te wachten na thuiskomt van vakantie. Fijn om zulke lieve buren te hebben die niet alleen je huis in de gaten houden, de dieren verzorgen, de plantjes water geven én dus al die pakjes voor je aannemen.
Bij de post o.a. een heerlijke biologische wijnen, een Sodastream apparaat met mocktailsiropen, een teaser uitnodiging met aardappelrooihandschoen (ja, dat is een woord) en een prachtige set met allerlei benodigdheden om een mooie handgeschreven brief te maken.
September
September wordt een megadrukke maar oh zo bijzondere maand. Ik ga voor het eerst op persreis!!! Door Eliza was here ben ik uitgenodigd om een week naar Cyprus te komen. Ik verblijf in dit prachtige huis met zwembad. Zooooooooooo veel zin in! En spannend tegelijk, ik ben nog nooit zo lang weggeweest van mijn kind!
Ik ga naar de opening van de kookstudio van Home made Heidy, aardappels rooien in Brabant, mee met een culinaire zeiltocht ‘Mosselen aan de Maas’, naar een event van Biobites en een bloggers meet-up georganiseerd door Deb’s Bakery & Kitchen. En last but not least: mijn eigen foodbloggerstour Den Haag deel 2, die ik organiseer samen met Marjolein van Foodieshavearrived. September vliegt vast voorbij!
Leuk weer om te lezen en wat balen van die boetes en de tandarts! Zo te lezen beloofd september een mooie maand voor je te worden! Geniet ervan!
Dank je wel! Laten we die nare dingen maar snel vergeten…