Home ยป My happy life oktober 2024
My happy life oktober 2024

My happy life oktober 2024

Het is volop  herfst, een prachtig seizoen wat mij betreft. De mooie zonsopgangen in de ochtend, de bomen die langzaam verkleuren, en gezellig ’s avonds weer de kaarsjes aan. Aftellen naar kerst en, dit jaar nog belangrijker, aftellen naar de dag dat we Bodhi weer terugverhuizen naar Nederland! Dit was my happy life oktober 2024.

My happy life oktober 2024

My happy life oktober 2024

Ik heb een nieuwe hobby: het maken van miniatuur taferelen. Zoals deze leuke camper in een blikje (gekocht bij Action). Je koopt eigenlijk een compleet pakket, dat je dan wel zelf helemaal in elkaar moet knutselen. Vreselijk veel werk, maar ook heel rustgevend! Heb het vast niet een vreemde…. Ben nu bezig met een prachtig mediterraan straatje, wordt vervolgd!

My happy life oktober 2024

Wat ook heel rustgevend is: lezen! Ik lees wel zo’n twee boeken in de week. Meestal thrillers, maar soms ook romans. Zoals die hierboven, echt een waanzinnig goed boek!

Sinds begin augustus drink ik zo goed als geen alcohol meer. Ik ga niet stoppen hoor, daarvoor vind ik een glas wijn of bubbels veel te lekker. Maar het mocht wel wat minder. En aangezien alles of niets bij mij het beste werkt, drink ik het meest van de tijd dus gewoon niet. Alleen af en toe met een etentje of feestje. En dat gaat prima!

Appelchampagne

Van de schillen en klokhuizen van deze (zelfgeplukte!) appels maakte ik zogenaamde alcoholvrije appel champagne. Echt leuk om te doen en super lekker! Het recept vind je op de site van Landmarkt.

Peter en Bodhi in Berlijn

Peter bezocht Bodhi in Berlijn, van vrijdag t/m zondag. Een echt mannenweekend, waarin ze o.a. het Techniekmuseum bezochten, het vliegtuigmuseum, elektrische stepjes huurden en uren langs de verlichte gebouwen liepen voor het Light festival Berlijn. Kijk nou eens hoe schitterend de dom is uitgelicht! Volgend jaar gaan we er waarschijnlijk heen, zo indrukwekkend was het volgens Peter!

De weekenden deden we deze maand wat rustiger aan. Peter is behoorlijk druk met werk, en was door een griepje en wat tandarts perikelen ook niet altijd even fit. Hoe lekker is het dan als je languit op de bank kunt genieten van ‘even niks’. Formule 1 en leuke films kijken, lekker pizza bestellen, en genieten van mijn baksels (ik maakte – door mijn riante appeloogst – veel appeltaart en appelbeignets afgelopen maand!).

Goodiebag Culiperslunch

Bloguitjes

De jaarlijkse Culiperslunch was weer gezellig. Altijd een leuk moment om collega (food)bloggers te zien en nieuwe merken te leren kennen. Zo was ik onwijs verrast door de vegan ‘zalm’ sushi en de yum phrik crispy chili oil van Trouble & Spice!

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Mariska B (@marvelouszcom)

De Open Days van pr bureau Happy Life zijn altijd een feestje. En de goodiebag is dat ook!

Goodiebag Happy Life Open Days

Het is toch net Kerst? Of zoals een vriendin op Instagram zei: het lijkt wel of je de loterij gewonnen hebt. Spot Buster op de foto hahaha.

restaurant Diya Delft

Met vriendin Brigit ging ik op uitnodiging eten bij Indiaas restaurant Diya in Delft. Vriendelijk bediening en goed, authentiek en betaalbaar eten!

De Grote Schijn

De Grote Schijn is een bijzondere wandeling door het Kralingse bos in Rotterdam. Nog te zien t/m 10 november, echt een aanrader.!

noothoteek

Blogpost

Ik had leuke samenwerkingen met de Noothoteek, voor hen maakte ik o.a. amandelspijs voor in de appelbeignets uit de oven. Dit recept komt in december online maar kun je nu al vinden op mijn Instagram account.

hot 'n smokey mini taco's

Voor Dutch Jerky maakte ik dit recept van hot ’n smokey mini taco’s.

Verder ontving ik weer veel pakketjes deze maand! Zoals Het Kookboek van Nederland, Bonduelle lunchbowls, HAK bonen, Puclavek wijnen, Tony Chocolonely’s Sinterklaas letter, cashewnoten, granola en een heerlijk masker van Perris Swiss Laboratory.

My happy life mei 2024

My happy life november 2024

Op vrijdag 20 november rijden we naar Berlijn om Bodhi terug te verhuizen. We blijven dan nog twee nachten slapen in het hotel waar hij de afgelopen 10 maanden stage heeft gelopen. Kan niet wachten om hem weer gezellig om mij heen te hebben. De zaterdag erna (30 november) geven we een ‘Welcome home’ feestje, in combinatie met de 60e (!) verjaardag van Peter (op 25 november). Mooie mijlpalen toch? En ondertussen ben ik druk met kerst recepten en het verzamelen van leuke cadeautjes. Ik hou van deze periode!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*