Het is officieel herfst, samen met de lente mijn favoriete seizoen. De prachtige kleuren van de bomen, zonnige dagen afgewisseld met knusse regendagen, en vooral de lekkere gerechten van de herfst: stoofpotjes, paddenstoelen, verse vijgen, noten, pompoen… Herfst was een gezellige en drukke maand, met al een vleugje kerst voorpret in de vorm van recepten maken en adventskalenders! Dit was my happy life september 2022.
My happy life september 2022
Wat wel een beetje ongezellig was: Peter was voor 10 dagen weg naar Duitsland voor werk. Voordeel was dan weer wel dat Bodhi en ik allerlei gerechten konden eten die Peter niet echt lekker vindt, zoals mosselen, burrito’s, nacho’s en gnocchi met gorgonzola! We hebben ons dus prima vermaakt maar waren blij toen hij weer thuis was.
Nu alles zoveel duurder wordt leek het mij een goed idee de Fix jouw financiën cursus te doen van bloggers Gierige Gerda en One broke girl. Super leerzaam en in deze tijden echt wel nodig.
Mijn moeder werd deze maand 75 jaar! Om het te vieren besloten we een uitgebreid lunchbuffet te maken voor de visite. Mijn zusje, neef en ik verdeelden de taken en we maakten 12 verschillende gerechtjes, van wraps met carpaccio tot meloen met ham spiesjes en van vruchtenbowl tot saté. Iedereen heeft genoten en het zich goed laten smaken, alles was zo goed als op!
Verder kabbelde de maand een beetje voort. Ik had vrij veel uitstapjes en etentjes, en tussendoor was ik druk met de blog, de online SEO cursus die ik doe, de belastingaangifte en het maken van de eerste kerstrecepten!
Bloguitjes
Plus Supermarkt stapt volledig over op biologische zuivel en organiseerde een leuk klein event bij een Plus vlak in de buurt. Gezellig met mijn mede foodies!
Ook in Den Haag was het diner in restaurant Botanica, dat zich bevindt in het Voco hotel. Chek Bas Hoog kookt er volgens het 80-20 principe, 80% groente en 20% proteïne als vlees of vis.
Onder de indruk was ik een paar dagen later in Rotterdam bij restaurant DoDo. Ik schreef er een uitgebreide blog over!
Van eten naar beauty: Prestige Cosmetics Benelux organiseerde een event rondom de merken Perris Monte Carlo (van mijn favo Mimosa parfum) en Perris Swiss Laboratory (van de beste peeling ever). Een mooie middag met als kers op de taart een optreden van Francis van Broekhoven. Wat kan dat mens fantastisch zingen en wat een humor!
Omdat het 40 jaar geleden is dat het Torentje aan het Binnenhof in gebruik werd genomen door de minister president, is er toren gebakje gemaakt. En om die als een van de eerste te mogen proeven maakten we een boottochtje op de hofvijver. Deels in de stromende regen! Het gebakje heeft een sloffenbodem, een mousse van hopjes met een kern van kersen en koffieglazuur. Heerlijk maar ook machtig. Het toren taartje is gemaakt door Dudok en verkrijgbaar bij diverse zaken in het Paleiskwartier.
Het laatste weekend van september was ik op persreis naar Almere! Een verrassend leuke en veelzijdige stad!
Hoera, voor mijn favoriete gyoza en bang bang shrimps hoef ik niet langer naar The Mall of the Netherlands maar kan ik gewoon mijn fiets pakken: in Kijkduin heeft wagamama zijn nieuwste filiaal geopend aan de boulevard! Met vriendin Karin genoot ik er van een heerlijke lunch, natuurlijk met gyoza!
Lucien van Wijnklas heeft sinds deze zomer een eigen wijnwinkel aan de Haagse Weimarstraat. We genoten er van een fijne proeverij met hapjes.
Met Peter en Bodhi ging ik eten bij de Pizzabakkers Den Haag. Een heerlijke selectie van voorgerechten, een pizza en een dessertplank, rollend naar huis. De review (plus winactie op Instagram!) komt vrijdag online.
Blogpost
De eerste adventskalenders zijn binnen!! Een prachtige van The Bodyshop (toch wel mijn favoriete!), een 3D kalender van Rituals en eentje van Bonne Maman, gevuld met allerlei exclusieve smaken jam. Op mijn Instagram account verloot ik er vandaag (3 oktober) eentje!
Van Tony Chocolonely ontving ik diverse nieuwe repen, hoe leuk zijn deze om cadeau te doen!
Als Wehkamp ambassadeur mocht ik weer shoppen uit de nieuwe collectie. Ik koos voor een prachtig gevoerd gilet, een winterjas en oorbellen met parels. Lucky girl!
Mochi ijs is een dessert gebaseerd op het traditionele Japans gerecht mochi. Het is een klein bolletje mochideeg (kleefrijst) met een zoete, romige ijskern. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en smaken. Ik mocht de smaken passievrucht, lychee en durian proberen. Super lekker en leuk om te serveren na een Aziatische maaltijd. Mochi zijn verkrijgbaar bij Jumbo en online via Asian Food lovers
De Foodybox die ik ieder kwartaal mag ontvangen was dit keer wel bijzonder goed gevuld. Ik heb heel benieuwd naar o.a. de appeltaart pindakaas, de cocktail bubbels van Glenlivet en het tafelgoud van Verstegen!
Ook ontving ik een aantal producten uit de nieuwe lijn ‘Moment by Marjolein Bastin’ van Hallmark. Deze lijn is verkrijgbaar vanaf oktober 2022 bij Hallmark.nl en bij DA drogistijeren.
My happy life oktober
En nu is het alweer oktober! Komend weekend gaan we dineren in de Dinnertrain, in oude restauratatiecoupés door het land rijdend terwijl je een driegangen diner eet. Er is weer de jaarlijkse culiperslunch vol noviteiten en we gaan met de hele familie nog gezellig uit eten voor mijn moeders verjaardag. En wellicht lukt het nog een weekendje weg te boeken (heb ik immers gewonnen met de paddenstoelenchallenge). Ik heb er weer zin in!