In Apfelhotel Torgglerhof in Italië waan je je in het paradijs. En mochten Adam en Eva daar niet van de appelboom eten, hier is het één van de vele leuke activiteiten die zij organiseren voor de gasten. Ik vertel je alles over deze verborgen parel!
Apfelhotel Torgglerhof
In het Passeierdal, vlakbij het stadje Meran in Zuid-Tirol (Italië), ligt Apfelhotel Torgglerhof, een combinatie van hotel en boerderij. Waar onder meer appels en druiven worden verbouwd. Maar waar je ook kunt genieten van een heerlijk verwarmd buitenzwembad of sauna. En fantastisch kunt eten. Als je de foto’s ziet snap je wel waarom ik het een paradijs noem! In de appelboomgaarden worden diverse soorten Marlene appels gekweekt. Vanaf ongeveer half augustus mag je als gast ook helpen met plukken!
Aperitief uit de Ape
Vanuit de achterbak van een oude Piaggo Ape wordt iedere dag het aperitief geserveerd. Versgeperst appelsap, huisgemaakte appel cider (Ander Dog) of een heerlijk glas sprankelde appelwijn! De laatste twee vielen zelfs in de prijzen tijdens de Cider World awards 2019!
Alle producten die op de boerderij gemaakt worden zijn ook te koop in de winkel bij het hotel en in de online shop.
Relaxen & sightseeing
Een heerlijke combi van relaxen, goed eten, wellness en dat alles in een prachtige omgeving vol heuvels en bergen. Vanuit de sauna heb je uitzicht over de appelboomgaarden!
Kuurstad Meran ligt op steenworp afstand, en ook de Dolomieten of het Gardameer zijn binnen iets meer dan een uur te bereiken. Het hotel heeft ook gratis fietsen ter beschikking, of e-bikes tegen bijbetaling (aanrader, het landschap is behoorlijk heuvelachtig!).
Hotel met halfpension
De kamers en suites – 40 in totaal, verdeeld over drie gebouwen – hebben de uitstraling van een boutique hotel, alles is heel smaakvol ingericht. Je boekt een kamer inclusief halfpension, dus met ontbijt en diner.
Wij kregen een voorproefje van de kaart tijdens een smakelijke lunch en ik was aangenaam verrast door de smaken en presentatie van de gerechten.
Zo aten we o.a. deze ‘nep’tomaat, gemaakt van verse kaasmousse en appelbalsamico en gekonfijte forel met cantharellen. Alle fruit en groente komt uit eigen tuin of van boeren uit de omgeving.
Ik kom zeker nog eens terug naar dat kleine stukje verborgen paradijs in Noord-Italië!