AirBnB, dat ken je waarschijnlijk al. De site waar je een overnachting kunt boeken in het huis van iemand anders. Zo is er dus ook een AirDnD (Air Drink ‘n Dine), waar thuiskoks hun (huiskamer)restaurant voor je open stellen. Er gaat echt een hele nieuwe culinaire wereld voor je open! Momenteel zijn er zo’n 2000 hobbychefs in meer dan 200 Nederlandse gemeenten aangesloten. En er is dus ook een AirDnD bring your own.
AirDnD bring your own
Bring your own (wijn of bier) is iets wat in bijvoorbeeld Australië en Nieuw-Zeeland heel normaal is. In Nederland zijn wij nog niet echt gewend een eigen fles wijn mee te nemen naar een restaurant. Het Franse wijnmerk Wild Pig is in samenwerking met AirDnD het ‘bring your own wine’ concept gestart. Op de site kun je de deelnemende thuisrestaurants selecteren en je eigen ‘huiswijn’ meenemen. De thuisrestaurants zijn herkenbaar aan een oranje icoontje met een fles in de hand.
Door de gast zelf de wijn mee te laten nemen, kan de chef zich op de gerechten concentreren en de prijs laag houden. De gast kan zelf bepalen welke wijn op tafel komt, zelfs ieder voor zich. En omdat het brede assortiment wijnen van Wild Pig goed verkrijgbaar, heel toegankelijk en lekker is, is er altijd wel een goede match te vinden!
Underground trattoria
Zo’n leuk concept moest ik natuurlijk een keer proberen. In Den Haag kozen we voor de underground trattoria van Verde Basilico. Op aanraden van chef Jerry namen we twee wijnen van Wild Pig mee, een rode Merlot en een witte Sauvignon Blanc. En een flesje Sisi voor Bodhi. Jerry kookt Italiaans en vegetarisch, en alles is handgemaakt. We gingen voor een driegangenmenu, en lieten ons verrassen door de inhoud ervan.
We werden allerhartelijkst ontvangen in de huiskamer van de Italiaanse/Zwitsere Jerry en zijn Kroatische vrouw Gordana. Het eerste gerecht bestond uit vers gebakken (en nog warm!) brood (flat bread of platbrood) met twee tapenades van olijf, met o.a. limoen en koriander. Om je vingers bij op te eten zo lekker. Hierbij dronk ik de Sauvignon Blanc.
Bij het hoofdgerecht, verse tagliatelle marinara en een frisse salade, kwam de Merlot op tafel. Wij zijn dol op verse pasta. En marinara is een eenvoudige maar heerlijke saus wanneer je die maakt van de beste ingrediënten. En dat was hier zeker het geval.
Hoogtepunt – en dan vooral voor Bodhi want die at er maar liefst twee (!) – was het dessert, een chocolade cakeje met en zachte binnenkant, geserveerd met een coulis van tomaat. Een verrukkelijke smaakcombinatie.
Aanrader
Voor een driegangen-diner betaal je slechts € 19,00 p.p., geen geld voor zoveel kwaliteit! Bovendien zijn Jerry en Gordana ontzettend vriendelijke mensen die veel hebben gereisd en gezien, vol zitten met mooie verhalen maar ook graag luisteren naar de verhalen van hun gasten van die avond. Een aanrader dus. Wij gaan zeker nog een keer terug voor één van de vele andere gerechten uit Jerry’s repertoire.
p.s. Op de facebookpagina van Wild Pig maak je nu kans op het winnen van een huiskamerdiner voor 2 personen!
Wat een super leuk idee om op deze manier uit eten te gaan.
Wat een ontzettend leuk artikel en wat een gaaf concept! Via AirBnB hebben we al enkele keren een onderkomen geboekt, maar AirDnD kende ik nog niet! Ik heb meteen hun FB pagina geliked, we gaan hier zeker een keer gebruik van maken! Dank voor de tip!
Graag gedaan. Ik ga ook zeker nog vaker gebruik maken van deze mogelijkheid!