Als het uit eten gaan in de betere restaurants je hobby is, dan is het fijn dat er initiatieven zoals Social Deal bestaan. Want mijn portemonnee staat zo’n fijne maar kostbare hobby helaas niet altijd toe. Eén van de restaurants die al een poosje op mijn (te lange) verlanglijstje stond is Villa la Ruche in Voorburg. Ik was dan ook super blij met de deal van een vijfgangen-menu voor € 39,00 (normaal € 65,00).
Amuses
Het fijne van dit soort restaurants? Dat je – naast de vijf gangen – vaak ook nog allerlei amuses krijgt. In dit geval maar liefst drie! Een mossel met kerrie, een pappadum met ossenworst en nog iets heerlijks met erwtjes. De gastvrouw heeft het allemaal uitgebreid verteld maar mijn tafelgenote Evita en ik werd afgeleid door het prachtige servies en het bruisende glas champagne. En het knapperig vers gebakken brood met roomboter, olijfolie en zout. Ik moet altijd uitkijken dat ik daar niet teveel van eet!
Twee keer vis vooraf
Het eerste voorgerecht bestond uit rode mul met een salade van quinoa, koolrabi, krab en grapefruit. En heerlijke combi van ziltig, zoet en fris! Ook het tweede voorgerecht, wederom vis, smaakte goed. Schol, met Italiaans spek, bloemkool, hazelnoot en een saus van champagne. Een fijne combi van texturen en smaken.
Eend met kersen
Het hoofdgerecht bestond uit eend, biet en amandelen met een saus van kersen en sherry. Ik ben zelf geen liefhebber van biet, maar die plukte Evita met liefde van mijn bord. De eend was prima bereid, ik ben dol op gevogelte!
Tripple toetje
Van de vijf gangen waren er maar liefst twee toetjes. Of beter gezegd: desserts. Hier weten ze waar vrouwen van houden! Voorburgse bluf (leuk gevonden!) van Haagse hopjes, merengue en karnemelk. Gevolgd door een dessert van perzik, noga, pistache en karamel. En bij de koffie kregen we nog een heerlijke selectie van noga, madeleine en chocola geserveerd. Met een mooie dessertwijn een perfecte afsluiting van een smaakvol diner.
Extra gangen
Mocht vijf gangen je niet genoeg zijn dan voeg je voor € 5,00 euro per gerecht extra gangen toe. Heel verleidelijk, met gerechtjes als steak tartare met ganzenlever of gerookte eierdooier. Wij hielden het bij de vijf gangen (+ 3 amuses en koffie met bonbons). Meer dan voldoende!
Les Jeunes Restaurateurs d’Europe
Restaurant Villa la Ruche maakt deel uit van Les Jeunes Restaurateurs d’Europe, een vereniging van jonge restaurateurs. De chefs van deze restaurants combineren hoogwaardig culinair vakmanschap met passie voor de Europese gastronomie en respect voor de lokale tradities en producten. En met 16 punten GaultMillau behoort Villa la Ruche tot de top van Den Haag en omstreken!
Restaurant Villa La Ruche
Villa La Ruche is een fijn restaurant met een mooie inrichting en chique uitstraling maar toch laagdrempelig. Dit komt mede door de buitengewoon vriendelijke gastvrouw. Ik kom zeker nog een keer terug ! Boek ook een deal (drie-gangen voor € 29,00, vijf-gangen voor € 39,00 of 8-gangen voor € 44,00). De deal is in te wisselen t/m 2 december 2017.
Villa La Ruche
Prinses Mariannelaan 71
Voorburg
Leuk geschreven weer en wat een mooie foto’s
Dank je wel Karin. Iets voor jou ook?
Dat is echt niet duur. En het ziet er heerlijk uit!!