In de Kazernestraat, achter het prachtige Haagse Lange Voorhout, zit sinds een jaar restaurant Moose. Een gezellig en intiem restaurant met een seizoensgebonden menu uit de modern Europese keuken. Ik nam op uitnodiging de proef op de som!
Restaurant Moose
Eigenaar Thom viert op de avond van ons etentje het eenjarig bestaan van zijn restaurant. Hij koos voor de naam ‘Moose’ en de inriching van zijn restaurant omdat ‘eland’ staat voor groen, bruin, natuur en Scandinavië. De focus van zijn menu ligt op groenten, maar er staat ook vlees en vis op het menu. Diverse gerechten worden bereid in de houtgestookte oven en er wordt gebruik gemaakt van zoveel mogelijk lokale ingrediënten.
Wintermenu
Wij proefden een fijne selectie van het wintermenu, te beginnen met heerlijke warme foccacia en bruine boter. Ik kan dat de hele avond wel eten! Gevolgd door pompoen met burrata en zwarte walnoten. Deze laatste zijn ingelegd op siroop en geven een bijzondere smaak aan dit gerecht.
Ik schrok even toen het volgende gerecht – biet met zwarte knoflook en gerookte yoghurt – op tafel kwam. Ik lust geen biet. Maar de combinatie met de gerookte yoghurt smaakte werkelijk fantastisch! Erbij dronk ik zelfs een drankje van gefermenteerde biet (ik ga nog even door met dry february)!
Eend
Als hoofdgerecht koos ik voor de eendenborst, met koolraap en cavolo nero en mijn tafelgenoot bleef in de vegetarische hoek met bloemkool, kastanjes en paddenstoel. Beide gerechten werden goedgekeurd! We sloten af met een gedeeld dessert, chocolade ganache met honing, walnoot en room, een heerlijke en weldadige afsluiter van een bijzonder diner! Bij Moose heb je al een driegangen diner voor € 47,00.
Aanrader!
Ik kan zeker aanraden een keer te gaan eten bij restaurant Moose. Of je nu wel of niet vegetarisch eet, de wijze waarop de groente een hoofdrol krijgen toebedeeld is de moeite van het proeven waard!
Restaurant Moose is geopend van dinsdag t/m zondag vanaf 17.00 uur.
Kazernestraat 62
2514CV Den Haag
info@restaurantmoose.nl