Niets helpt mij beter het zomergevoel vast te houden dan te genieten van een enorme schaal met oesters, kreeft en langoustines en een mooi glas witte wijn. Restaurant The Park voelt dat haarfijn aan en organiseert daarom van 8 t/m 17 september het zomerse Fruits de Mer festijn.
Cotes d’ Azur
Met een beetje geluk kun je plaatsnemen in de prachtige binnentuin van restaurant The Park in het Bilderberg Parkhotel in Rotterdam. En je direct aan de Cotes d’Azur wanen.
Tijdens het voorproefje dat ik onlangs kreeg was het helaas niet zonnig genoeg. Maar ook binnen in het restaurant gaf de etagère vol schelp- en schaaldieren mij een instant vakantiegevoel!
Fruits de mer festijn
Gelukkig regende het niet de hele tijd dus konden we – met een glas bubbels! – op het overdekte balkon genieten van de amuses en voorgerechtjes. Het heeft iets heerlijks rustgevend om met een speld kleine alikruikjes leeg te pulken.
En ze zijn zo lekker! Het ene na het andere heerlijke visgerechtje kwam voorbij maar de Sint Jacobsmossel ‘black and white’ met o.a. limoencrème is één van de lekkerste visgerechtjes die ik ooit gegeten heb!
Water in de mond
Tijd om aan tafel te gaan voor het hoofdgerecht. Het water loopt mij in de mond van zo’n plateau fruits de mer. Het beste uit de oceaan zo voor het grijpen! Dus schortje om en aanvallen maar! Ik genoot van kokkeltjes, de eerste platte Zeeuwse oesters, venusschelpen, langoustines, gamba’s, krab, kreeft en mosselen. Mag ik hier blijven wonen? De scheermesjes, met een vinaigrette van champagne, gekonfijte citroenschil en olijfolie waren echt to die for! The Park betrekt al haar vis van Koninklijke Schmidt zeevis in Rotterdam.
Inspired by
Eten van topniveau dus! Niet voor niets is restaurant The park ‘inspired by’ de met twee sterren bekroonde chef-kok Erik van Loo (restaurant Parkheuvel). Eten op niveau in een ontspannen omgeving voor een toegankelijke prijs. Wat wil je nog meer? Je kunt in The Park vijf dagen per week terecht voor lunch (ma t/m vr, 12.00 – 14.30) en zeven dagen in de week voor diner (18.00 – 22.00 uur).
Altijd plaats voor dessert
En gelukkig heb ik altijd nog plek voor een toetje! Of dessert, want zo mag deze creatie van pure chocolade, frambozen met witte chocolademousse en gekarameliseerde pecannoten wel heten. Te lekker! Vergezeld met een heerlijk glas dessertwijn de perfecte afsluiting van een perfecte lunch.
Reserveren
Reserveer snel, want je wilt dit niet missen! Je hebt al een plateau fruits de mer vanaf € 37,50 p.p. Reserven kan telefonisch (010 – 440 8165) of info@thepark.nl of via BookDinners.