Persoonlijk hou ik het meest van fine dining. Doe mij maar een diner van acht gangen, met kleine gerechtjes bomvol smaak. Mijn mannen daarentegen maak je daar niet blij mee. Die willen het liefst vlees. Op grote borden. En veel. Dus soms moet je gewoon een compromis maken. En dat kan prima bij restaurant Hudson. Want als ik hun zie genieten, geniet ik mee!
Restaurant Hudson
Het is het favoriete restaurant van onze zoon: restaurant Hudson. Niet zo gek gezien de menukaart boordevol Amerikaanse food classics. Denk nacho’s, wraps, steaks en burgers. En ook de looks van de restaurants doen je vermoeden in een hippe plek ergens in New York te zijn beland. Veel hout, lederen chesterfieldbanken en staal. Wij gingen dit keer eten in de allereerste vestiging van Hudson in het Haagse Statenkwartier. Inmiddels heeft Hudson alweer 11 vestigingen, in Almere, Den Haag, Katwijk, Leiden, Noordwijkerhout, Rotterdam, Voorschoten en Zoetermeer. Op mijn blog vind je trouwens een heerlijk recept voor chili con carne Hudson style!
Hudson Statenkwartier
Wat het restaurant Hudson in het Statenkwartier voor heeft op de (enorme) vestiging dichterbij ons huis (Den Haag-Zuid) is de intieme en gezellige sfeer. Ik hou ervan. En wat voor mij de avond echt maakt, is het personeel. En die is in dit restaurant zo ontzettend vriendelijk en gastvrij, daar scoor je punten mee bij mij hoor.
USA tour op het menu
We beginnen de avond met een lekker broodje met Texas Aioli en een schaal vol lazy sunday’s nacho’s. Nacho’s uit de oven met salsa, rode ui, cheddar, guacamole, jalapenos en zure room. Te lekker! Wel een waarschuwing: wat mij betreft zijn deze stiekeme ‘appetizers’ een maaltijd op zich. Bodhi koos vervolgens voor een hamburger, de Meat Lovers Stack (ik had al gezegd dat ze graag voor veel vlees gingen hè). Peter koos de gent steak, een biefstuk van maar liefst 250 gram en ik ging voor de Surf & Turf, een combinatie van een lady steak (160 gram) en garlic gamba’s. Bij de gerechten kregen we ook nog een spies van gegrilde groenten en pepper cream sauce. Ik heb gesmuld, al gebied de eerlijkheid mij te zeggen dat de gamba’s op Bodhi’s bord zijn beland en de helft van de steak is opgegeten door mijn man. Oh en laat ik de fantastische frietjes niet vergeten. Volgens Bodhi en Peter de beste die ze ooit gegeten hebben!
Toetje
Hoewel de desserts op de kaart (Obama’s favourite shortbread!) mij echt wel aanspreken, kon ik geen pap meer zeggen. Ook Bodhi zei – tot mijn grote verbazing – nee, ik zit vol. Peter bestelde echter de Hudson’s Romanoff. Een coupe van verse aardbeien, aardbeienmousse met een vleugje wodka, vanille-ijs en meringue. De lieve serveerster die de coupe kwam brengen – met drie lepels – had een voorzienende blik….uiteindelijk belandde meer dan de helft van dit heerlijke toetje toch nog in mijn maag. En oh ja, die twee ‘photobomben’ dus altijd mijn foodfoto’s…..
Borrelen in restaurant Hudson Statenkwartier
Waar we zeker nog eens voor terugkomen is een namiddag of avondje borrelen in deze gezellige vestiging. Met een kaart vol heerlijke biertjes, wijn en cocktails en alle ‘bites’ op de borrelkaart, ben je gegarandeerd van een gezellige en lekkere avond!
Restaurant Hudson Statenkwartier
Aert van der Goesstraat 21-23
Den Haag