Afgelopen dinsdag was het dan eindelijk zover: Jamie’s Italian Den Haag werd geopend! Midden in het centrum, aan de Grote Markstraat, kan nu ook de Hagenaar genieten van heerlijke bruschetta, pasta, gnocchi, risotto en pizza. Rustieke Italiaanse gerechten, bereid met lokale en seizoensgebonden producten. Kiezen van de kaart, dat is eigenlijk het enige wat lastig is bij Jamie! DIT RESTAURANT IS INMIDDELS GESLOTEN
Lunch & diner
Het restaurant is verdeeld over twee verdiepingen en heeft een gezellige semi-industriële inrichting. Iedere dag kun je bij Jamie’s Italian vanaf 12.00 uur terecht voor lunch en diner (keuken sluit om 22.00 uur). Een dag na de opening mochten Dieneke en ik aanschuiven voor de lunch. Oh yes please. Of si, per favore natuurlijk! Met een alcoholvrije cockail in de hand (ginger & mango mojito) begonnen we aan de zware klus: wat te kiezen van de kaart! Maar het resultaat mocht er zijn: een pranzo meraviglioso ofwel een fantastische lunch!
Borrelplank
Beroemd zijn de heerlijke borrelplanken! Er zijn er drie: charcuterie, seizoensgroente en de ultimate. Omdat we nog meer wilde eten die middag gingen we voor een seizoensgroente plankje, die we ook nog eens deelde. Een heerlijke assortiment van geroosterde en gemarineerde groente, buffelmozzarella, bruschetta met doperwtenpesto, pecorino met chili-jam en een krokante zomersalade.
Erbij bestelden we nog een knapperig warm knoflookbrood, zoooo lekker! Ook heerlijk om te bestellen als je alleen even binnenloopt voor een drankje en een hapje!
Pasta e basta!
Maar waar we eigenlijk voor kwamen zijn de heerlijke pasta’s. Die geserveerd worden als hoofdgerecht, maar ook in halve porties te bestellen zijn als voor- of tussengerecht. En omdat kiezen bijna onmogelijk was, is dat precies wat we deden: beide kozen we twee verschillende gerechten, zodat we uiteindelijk vier hoofdgerechten konden proeven. We kregen er extra bordjes bij geserveerd zodat we naar hartenlust konden mixen en matchen. Onze keuze:
Spaghetti nero met inktvis en mosselen
Linguine met garnalen
Gnocchi genovese
Truffel risotto
Uiteraard was het allemaal veels te veel. Halve porties? Dan wil ik de hele portie weleens zien! Maar we aten dapper door. Zo jammer dat er een limiet is aan wat de maag aankan…. De truffel risotto was zacht, romig en aards van smaak. Een gerecht waar je me ’s nachts voor kan wakker maken! De gnocchi – een plaatje van een gerecht zo geserveerd met paarse aardappelchips – waren als wolkjes zo luchtig en lekker. De spaghetti nero proefde alsof ik op een zonnig terras aan de Middellandse zee zat. Op Capri ofzo. Net als de linguine trouwens. Ik zou echt niet kunnen zeggen welke nou het lekkerste was….
E doppo….
En dan zou je zeggen dat een toetje er niet meer bij kan. Maar ik heb – en dat is een familiekwaal – een extra ruimte in mijn maag waar altijd nog een toetje bij kan. Goed hè! Wel besloten we te delen. We kozen voor de ‘epic brownie’: een warme fudgebrownie met karamelijs en gekarameliseerde popcorn. Erbij een ijskoffie corretto, een shot espresso met amaretto en slagroom, geshaked met ijs. De perfecte afsluiting van een perfecte lunch.
Jamie’s Italian Den Haag – conclusie
Eten bij Jamie’s Italian is zeer zeker de moeite waard. De bediening is uiterst vriendelijk, het eten voortreffelijk en de prijzen zijn mooi in verhouding. Voorgerechten kosten tussen de € 4,75 (knoflookbrood) en € 13,50 (ultimate borrelplank). Pasta’s kosten tussen de €10,00 (rigatoni pomodoro) en € 15,25 (risotto met truffel). Voor de desserts betaal je € 7,50. Een aanwinst voor Den Haag en omstreken!
Grote marktstraat 37
Den Haag
Er is ook een filiaal in de Markthal in Rotterdam.
Het ziet er allemaal geweldig uit Anne Marie. Het oog wil ook wat.
En de prijzen vallen me reuze mee, binnenkort maar eens proberen.
Ik ga graag met jullie mee hoor!
Toch tijd om zelf eens naar Den Haag te gaan 😀
En er is nog zoveel meer te beleven!
Oh my… Wat Eem genot. En halve porties? Wat handig. Zo kun je inderdaad meerdere dingen proeven!
Ja goed hé. Meerdere dingen proeven is altijd beter!