Home » Achter de schermen bij: Marcipano smeerbare marsepein

Achter de schermen bij: Marcipano smeerbare marsepein

Afgelopen weekend was ik uitgenodigd bij Marcipano. Ik kende dit merk tot nu toe alleen van de smeerbare marsepein. Wist je dat Marcipano hiermee een uniek en wereldwijd patent te pakken heeft? Het is dan ook een bijzonder product: 100% puur natuurlijke marsepein in een potje, gemaakt van 50% verse amandelen en vruchtensuikers.

 Marcipano smeerbare marsepeinSmeerbare marsepein

Marcipano is verkrijgbaar in een naturel versie maar ook in het aantal bijzondere smaakcombinaties. Want wat te denken van mango-munt, pistache-tijm of roos en gember?
 
De marsepein kun je natuurlijk op een cracker of boterham smeren. Maar de gebruiksmogelijkheden zijn legio! Eigenlijk alles waar je normaal gesproken honing in gebruikt kun je vervangen door Marcipano. In taart en cupcakes, maar bijvoorbeeld ook in smoothies en shakes. Of ga culinair een stap verder en combineer zoet met hartig! Eigenaar en bedenker Mark Vaneker liet ons aan de slag gaan en proeven. Van heerlijke dressings met roos en gember marsepein. Of tosti’s met oude kaas, marsepein en ham. Of in marsepein gekaramelliseerde bacon voor in de salade met geitenkaas. The sky is the limit! Op de site vind je een super leuk digitaal kookboek ter inspiratie!

De marcipano smeerbare marsepein kost € 3,45 per pot van 270 gram (neutrale smaak) of € 4,45 voor smeerbare marsepein met een smaakje. De duurste versie – met de toepasselijke naam ‘Duur’ – kost € 10,50. In deze spread zit echter wel truffel, verse vanille en 23K bladgoud verwerkt. Had ik al verteld dat de winkel van Marcipano in Laren gehuisvest is? Geld moet rollen, zeker in ’t Gooi!

Bestellen kan via de website. Ook vind je daar een lijst met verkoopadressen in heel Nederland.
Chocolade truffels Marcipano

 

Chocolade truffels

Mark is een ondernemer in hart en nieren, met zowel een culinaire als design achtergrond. Geen wonder dus dat zijn volgende product net zo’n schot in de roos is gebleken. Zijn chocolade truffels zijn niet alleen een plaatje om te zien, ze smaken stuk voor stuk ook nog eens fantastisch. Iedere truffel zorgt voor een kleine smaakexplosie in je mond. Je hoort het wel, ik ben fan!De truffels worden stuk voor stuk met de hand gemaakt en bereid met verse bloemen, kruiden en fruit. In vier van de 35 smaken chocoladetruffel zit de smeerbare Marcipano verwerkt.

Doosje met vier truffels Marcipano

 

We mochten naar hartenlust proeven maar alle 35 smaken kon ik die middag natuurlijk echt niet naar binnenwerken. Okay, ik kon het wel maar ik durfde het niet hahaha. Maar wat ik heb geproefd was zo ontzettend lekker! Mijn favoriet tot nu toe: de melkchocolade-truffel met mango vulling, gedecoreerd met basilicum en viool blaadjes. OMG, wat een genot!

Truffel mango basilicum

 

Ook proefde ik nog de truffel met een vulling van mojito gedecoreerd met muntblaadjes. En die met een vulling van frambozen-balsamico gedecoreerd met framboos en bosbes. Of die met peperkoek, of die met vijg cognac of, of, of…….. Het waren er dan misschien wel geen 35, maar wel een heleboel!

De truffels kosten € 1,30 per stuk en zijn ook verkrijgbaar in prachtige geschenkverpakkingen. Ook kregen we nog een unieke truffel te zien in een geschenkdoosje. Met name door de vulling van een zeer bijzondere whiskey en de afwerking met bladgoud komt deze truffel op 89 keiharde euri’s per stuk. Doe mij dan maar gewoon 68 truffels!

Hele dure truffel

 

Bestellen is mogelijk via de website.

IJs

 
De laatste ‘uitvinding’ van Mark is ijs. En niet zomaar ijs! IJs gemaakt van de melk van de eigen Jersey koeien die grazen op Goeree-Overflakkee.Ook bij het ijsmaken gaat Mark niet voor gewoon en alledaags: in het ijs verwerkt hij o.a. merengue, suikerspin, safraan, lavendel en vergulde krenten. Het ijs is echter niet online te bestellen dus daarvoor moet je voorlopig nog afreizen naar Laren. Ook geen straf. Midden in het gezellige centrum van Laren vind je het chocolademuseum/winkel van Marcipano aan de Brink 18.
 
Winkel Marcipano

 

11 Comments

  1. Ik zou willen proberen fruitbonbons te maken. Ik volg je natuurlijk ook via FB.

  2. Wij maken graag cupcakes, die nog lekkerder smaken met een dun laagje Marcipano. Echt een traktatie, en heel simpel te maken 🙂

  3. Het lijkt mij heerlijk om de marsepein gewoon zo op een bruine boterham te eten. Wat een verwennerij!

  4. Hmm dat ziet er echt waanzinnig lekker uit! Was al benieuwd naar hoe je dag zou zijn! Pff wat zou ik ermee maken nadat ik waarschijnlijk de helft van het potje heb leeg gesnoept 😉 Ik denk bonbons of cake of misschien juist wel een zoetige salade dressing de mogelijkheden zijn immers eindeloos 🙂

  5. Smeerbare marsepein!? Laat mijn vader het niet horen!!!! XX Eva (www.mrsanchelon.com)

  6. Goed idee Sharon!

  7. Mmm. fruitbonbons!

  8. Niks mis mee hoor, zo uit het potje 🙂

  9. Als je aan de actie mee wilt doen heb ik wel een e-mail adres nodig. Je kunt me ook gewoon ff een mailtje sturen (zie contactpagina)

  10. Een liefhebber van marsepein neem ik aan 😉

  11. Lies van Aelst

    Jeetje, klinkt heerlijk! Ik zou het als laagje in een chocoladetaart verwerken (in plaats van een laagje jam)

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*