Sinds onze reizen naar India hebben we een groot zwak voor de Indiase cultuur én keuken. Een nieuw Indiaas restaurant in Den Haag? Dat moesten we natuurlijk proberen. Je moet er overigens wel even naar zoeken. Want wie verwacht dat je, via de prachtige Kurzaal van het Kurhaus in Scheveningen, een restaurant binnenloopt waar je fantastisch Indaas kunt eten? Tijd dus om deze verborgen parel – restaurant Veda – te ontdekken!
Let op: dit restaurant is inmiddels gesloten!
Appetizer
Het lastigste van uit eten gaan? Kiezen van de kaart! Weggezakt in dieprood fluweel, onder het genot van een heerlijk koel glas Chardonnay en pappadums met dipsausjes, bestudeerden we de uitgebreide kaart. Of we ook halve porties mochten kiezen om allerlei gerechten te delen? Geen probleem! Door de sfeerverlichting was foto’s nemen van de gerechten een uitdaging!
Gefrituurde lekkernijen
Als voorgerecht kozen we voor de typisch Indiase Paneer Pakora en de groente Pakora. Beide gefrituurde gerechten, de eerste van verse witte kaas (een soort hüttenkäse) en de tweede van groente met bloem van kikkererwten en koriander. Beiden met heerlijk dipsausjes van mango en yoghurt-munt. Je proeft gewoon hoe vers alles is!
Curry, tandoori & naan
Voor de hoofdgerechten kozen voor Chicken korma, Lamb Balti, King Prawns curry, Tandoori Malai Tika, rijst en een mandje met diverse soorten naan brood. Het vlees van de Tandoori kip was zo ontzettend mals, de saus van de chicken korma bleef ik opvegen met het verse naan brood, de King Prawns curry waren sneller verdwenen dan het geluid (Bodhi heeft een zwak voor garnalen…) en ook de lam was zalig. Het personeel is ontzettend vriendelijk, en vertellen honderduit over de verschillende gerechten en bereidingswijze.
Indiase zoetigheden
We kozen drie verschillende Indiase zoetigheden van de kaart. Een wortelpudding (Gajar Ka Halwa), een soort donuts gedrenkt in siroop en rozenwater (Gulab E Jaman) en Kulfi, een heel compact ijs met pistache en kardemom.
Vooral de wortelpudding vond ik verrassend lekker, een heerlijke combi van zoet en lichtzout, die me een beetje deed denken aan mijn favoriete Thaise sticky rice mango. Die pudding, en ook het ijs, ga ik binnenkort zelf eens proberen te maken.
Restaurant Veda, een aanrader?
Prijstechnisch is restaurant Veda van gemiddeld niveau. Voor- en nagerechten kosten rond de 10 euro, hoofdgerechten gemiddeld 20-25 euro. Maar het belangrijkste: de entourage is prachtig, het personeel meer dan vriendelijk en het eten authentiek, heerlijk en vers bereid. Toen we naar huis gingen zei Peter: het is net of je bij mensen thuis eet in plaats van in een restaurant. Beter had ik het niet kunnen samenvatten!
Restaurant Veda
Grand hotel Amrâth Kurhaus
Gevers Deynootplein 30
Den Haag
070 – 4127947
bookings@dineveda.com
www.dineveda.com
Wouw wat zal dat heerlijk hebben gesmaakt gezien de foto’s en jouw commentaar
gewoon een aanrader dus 😀 het ziet er goed uit in ieder geval
is waardeloos restaurant. bediening is klungelig en onprofessioneel en kreeg rauwe tandoori. worst experience ever
Wat vervelend dat je dat zo ervaren hebt. Ik herken dit niet.