Nieuw in de supermarkt is de Lassie rijke roerbak risotto. In slechts 4(!) minuten zet je hiermee een heerlijke risotto op tafel. Zacht en vol van smaak. Aldus de makers van Lassie. Ik moet zeggen dat ik sceptisch was. Heel sceptisch. Risotto maken vergt nu eenmaal tijd, liefde en geduld, maar levert ook een uitzonderlijk smakelijk en romig rijstgerecht op. Dus waarom risotto maken als je daar de tijd niet voor hebt? Update juli 2022: dit product heet tegenwoordig Lassie Rapido risotto
Lassie rijke roerbak risotto
Aan de andere kant: in dezelfde tijd dat je een magnetronmaaltijd opwarmt kun je nu dus een heerlijk Italiaans bordje rijst klaarmaken. Zelfs in een 1-persoons variant. Laat het testen beginnen!
De gebruiksaanwijzing is simpel: Zet een anti aanbak hapjespan of wok op middelhoog vuur en verhit er een klontje boter of scheutje olie in. Doe er per persoon 1 kopje rijst bij en roer even om. Voeg per persoon 1 kopje bouillon toe, het kookt vrijwel direct. Roer gedurende 4 minuten af en toe om. De rijst neemt de bouillon op en de risotto is klaar om te serveren.
Wat ik dan wel weer opvallend vind is dat ‘maak een pannetje bouillon’ in deze omschrijving ontbreekt. Want dat heb je altijd op het vuur staan ofzo? Overigens kun je – vooral voor een eenpersoon portie – prima een kopje drinkbouillon klaarmaken.
Mijn snelle risotto
Om het gerecht wat meer ‘cachet’ en de smaak van echte risotto te geven maakte ik het als volgt:
Snijd een uitje fijn en bak deze een paar minuutjes op een middelhoog vuur in een klontje boter. Maak ondertussen een kleine hoeveelheid bouillon van een blokje of drinkbouillon.
Het resultaat
Ondanks mijn vooringenomenheid tegen dit soort producten was ik toch wel verrast. Okay, een echte risotto smaakt vele malen beter. Maar in slechts een paar minuten zo’n lekkere voedzame maaltijd op tafel zetten, ik had het niet verwacht. De rijst is inderdaad zacht en toch vol van smaak. En de uitjes, wijn en Parmezaanse kaas maken er heerlijk Italiaans gerecht van. Dus heb je weinig tijd, overweeg dan gerust deze Lassie rijke roerbak risotto (Rapido risotto).
Dit is dus de manier om echte Italiaanse traditie en de kunst van koken met passie en geduld in een paar minuten om zeep te helpen. Och, de honden hebben er weer een lekkere hap van!
Haha jij hebt ook de keuringsdienst van waarden gekeken! Natuurlijk smaakt echte zelfgemaakte risotto van bijvoorbeeld arborio rijst het allerlekkerst. Maar ik vond dit product geeneens verkeerd smaken tov bijvoorbeeld een kant en klare maaltijd. En hé, gelukkig verschillen smaken!
Vandaag exact volgens verpakking gemaakt.
Zo uit het pak, heerlijke gepofte rijst.
Gekookt, echt niet lekker, te gaar, vreemde chemische bouillon smaak.
Nooit meer !
Haha, is voor mij ook alweer jaren geleden. De lekkerste risotto maak je toch altijd zelf.
Gisteren per ongeluk in de boodschappenkar beland. Ben niet zo van het eten weggooien, dus: we doen het ermee. Oordeel: dit heeft helemaal niks met risotto te maken! Deze rijst mist (voldoen)de afzetting van zetmeel die risotto gedurende het kookproces zo lekker smeuïg maakt en de smaak van de wijn, bouillon en parmezaanse kaas opneemt. Ook de bite en het mondgevoel komen niet in de buurt van iets dat je risotto zou kunnen noemen.
Haal het van de markt of geef het een andere naam. Maar noem het alsjeblieft geen risotto!