Onder het motto ‘wat zullen we vanavond weer eens op tafel zetten’ testte ik enige tijd terug de aardappelpannenkoekjes van Maggi. Ze bleken geen succes. Vandaag zijn de Maggi aardappelvariatie cupcakes aan de beurt. Zullen deze mij wel happy maken?
Maggi aardappelvariatie cupcakes – wat is het?
Een mix voor aardappelcupcakes waarmee je zelf nog naar hartenlust kunt variëren. Voeg 250 ml. melk en twee eieren toe en daarna een combinatie van ingrediënten naar smaak. Bosui en paprika bijvoorbeeld, of spek bieslook. Met een pak mix maak je acht cupcakes, geschikt voor 3-4 personen. De mix is glutenvrij en per portie (2 cupcakes) kost het je 219 kcal. Een pak kost gemiddeld € 1,39.
En, is het wat?
Ik maakte de cupcakes met uitgebakken spekjes en reepjes zongedroogde tomaatjes. Moet lekker worden toch? Dat was het helaas niet. Het blijft, net als bij de pannenkoekjes, smaken naar gebakken puree. Het heeft dan misschien wel de vorm van een cupcake, maar met de luchtigheid en structuur van een cupcake heeft het weinig van doen.
Mocht je het toch zelf een keer willen proberen: gebruik vooral een siliconenvorm. Ik gebruikte er twee (mijn siliconenvorm heeft slechts ruimte voor 6 cupcakes) maar uit de metalen vorm kon ik de cupcakes er vrijwel niet netjes uit krijgen.
Hoi, anne-marie, Ik heb vandaag de aardappel cupcakes gemaakt en idd de siliconen cupcake vorm gebruikt voor 6 cupcakes, en al de mix erin verdeeld en super mooie cupcakes kwamen eruit. En ja t smaakt niet naar cake natuurlijk maar dat kan ook niet als je aardappel en groenten gebruikt. Ik heb als vulling aubergine en paprika en ipv melk lactose vrije melk gebruikt! met een salade erbij niet verkeerd voor n keer aardappel anders
Fijn dat het jou wel goed gesmaakt heeft! En gelukkig maar dat smaken ook verschillen, anders zou het wel erg saai worden allemaal.