Nieuw in de supermarkt: opklop softijs van Melkunie. Te vinden bij de houdbare zuivel in een pakje van 500 ml. Dat moeten we proberen!
Opklop softijs – Wat is het?
En, is het wat?
Na 3 uur in de vriezer is het mengsel inderdaad voldoende stijf maar nog niet bevroren. Ik moest het een beetje van de wanden losschrapen met een lepel maar daarna lukte het wel om nog een paar minuten met de mixer te kloppen. Qua structuur lijkt het zeker op softijs! Ik had echt geen zin om het geheel nog eens in een spuitzak te proppen dus ik serveerde het in schaaltjes met wat karamelsaus.
De structuur is prima, iets dikker dan softijs, de smaak is wel heel erg zoet. Al helpt die karamelsaus daar ook niet echt bij. Toch eet ik gewoon liever een softijsje in een hoorntje op een warme dag. En niet thuis als toetje. Manlief zat nog vol en zoon wilde maar een klein beetje. Nadeel is dan ook dat je met een behoorlijke bak ijs blijft zitten dat niet meer in te vriezen is. Je kunt het eventueel nog wel in de koelkast bewaren en de volgende dag gebruiken als basis voor een milkshake. Zogezegd, zo gedaan!