Ik schreef het al vaker: ik ben dol op kleinschalige culinaire initiatieven. Van mensen die besluiten verse marshmallows te gaan maken en verkopen per post tot het maken en op de markt brengen van je eigen saus naar het recept van je tante: peppr-naise.
Wat is het?
Om de sambal voor het Hollandse publiek nog toegankelijker te maken – waar eten wij tenslotte geen mayonaise of frietsaus bij – besloot Lucinda tot het ontwikkelen van de peppr-naise. In eerste instantie in een ‘gewone’ versie, een romige en pittige saus met Habanero-pepers voor patat, snacks, gourmet & barbecue. Toen bleek dat het voor veel Nederlanders toch echt niet heet genoeg kan zijn werd de peppr-naise uitgebracht in drie nieuwe heter-dan-hete smaken: met Trinidad Scorpion, Carolina Reape peper en met Naga/Bhut Jolokia. De kenners krijgen spontaan rode oortjes!
De flesjes saus hebben een inhoud van 265 ml, zitten in een handig knijpflesje en zijn al op diverse verkoopadressen te koop, waaronder een aantal Jumbo en Plus supermarkten.
En, is het wat?
Al vind ik de saus ook wel een beetje te zoet. Lucinda had al aangegeven dat zij nu gebruik maakt van een leverancier van de basissaus en dus op een aantal aspecten van de productie geen invloed heeft. In een later stadium wil zij ook de basis saus zelf gaan (laten) produceren.
Een heerlijke saus voor iedereen die wel wat pit in zijn of haar leven kan gebruiken!
Wel goed bedacht, maar of ik het zelf zou kopen weet ik niet. Weer een extra fles in de kast erbij 😉
Ja dat van weer een extra fles erbij in de koelkast herken ik wel 🙂 zoveel sausjes enzo die je slechts af en toe gebruikt…