Sinds ik in een restaurant een keer gerookte boter geserveerd kreeg ben ik om. Ik was al fan van rookkaas en gerookte zalm of paling. Hoe leuk zou het zijn om zelf eten te roken? Zelf eten roken met de Wartmann Smoking gun is super leuk en lekker!
Smoking gun
De Smoking gun – of wel rookpistool genoemd – is een klein apparaat met groots effect. Het werkt super simpel. Stop wat houtmot in het apparaat, steek het aan en het roken kan beginnen. Bestel je het smoking gun pakket, dan krijg je naast het rookpistool ook nog een groot blik citroen houtmot en een rookstolp met slangdoorvoer. Het enige wat je nog nodig hebt zijn twee AA batterijen.
Wat kun je roken?
Misschien beter nog is de vraag, wat niet? Koud roken geeft een bijzondere rooksmaak aan allerlei gerechten. Vlees, vis, kaas, maar bijvoorbeeld ook eieren, groente of noten. Maar ook een glas whiskey of een cocktail krijgt een verrassende twist na een rookbehandeling. Je kunt zelf de intensiteit van de smaak bepalen door het gerecht korter of langer onder de stolp te laten. Van ca. 1 minuut voor een lichte rooksmaak tot max 10 minuten voor een zware rooksmaak.
Zelf eten roken: mijn favorieten
Favoriet is bij mij toch wel de gerookte boter (heerlijk op een stokbroodje of in de aardappelpuree). En ook gerookte knoflookteentjes – die je daarna verwerkt in je eigen aioli – zijn verrassend lekker. En gerookte oude kaas, nog zo’n topper!
Het rookpistool is een fantastisch apparaat om mee te experimenteren in de keuken. Het neemt weinig ruimte in beslag en is betaalbaar. Het ideale cadeau voor iedere foodie!
Souvy
Zelf eten roken is helemaal niet zo prijzig. Je koopt al een smoking gun voor € 40,00 op Souvy.nl Voor € 69,00 koop je het smoking gun pakket met houtmot en stolp. Je kunt op de site ook terecht voor houtmot in de smaken olijf, citroen of appel.
Wat een geweldig apparaat, het staat na dit gelezen te hebben op mijn wishlist 👍😄
Ja tof hè, lekker mee experimenteren
Hallo,
In Leuven, Belgie was ik laatst in een fantastisch leuk restaurant. Het aperitief werd opgediend en toen rookten ze het aperitief aan tafel. Ze hadden nog iets waardoor er een grote bel op het glas kwam te staan. Na een minuutje barste de bel en ontsnapte de rook. Weet jij hoe ze dat doen?
Ik heb zoiets ook weleens gezien op een cocktail. Op deze site wordt uitgelegd hoe ze dat doen. Gewoon met bellenblaas! https://souvy.nl/blog/rookbel-maken-cocktail/