Salades zijn vooral favoriet in de zomer. Het is gezond, snel klaar en lekker. Maar ook in de herfst kun je gemakkelijk een salade op tafel zetten. Maak er met onderstaande toevoegingen herfstsalades van!
Herfstsalades
Geroosterde groente: geroosterde wortel, pompoen, courgette of paprika smaken heerlijk in een herfstsalade.
Kaas: met kaas maak je de salade ‘rijker’ en smaakvol. Zoals deze salade met tete de moine en pecannoten
Noten: pecannoten, walnoten, amandelen, hazelnoten, pijnboompitten. Rooster ze even kort en een droge koekenpannen totdat ze kleuren en geuren!
Bonen: vul je salade met linzen, bruine bonen of kikkererwten.
Fruit: appels, peren en mandarijnen zijn herfstvruchten bij uitstek
Gedroogd fruit: met vijgen en dadels geef je je salade en zoete en exotische smaak
Paddenstoelen: champignons, oesterzwammen, cantharellen, ze horen bij de herfst! Maak bijvoorbeeld eens dezesalade van parelcouscous met paddenstoelen
Ik ben dol op de combi noten, pompoen en geitenkaas. Yumm!
Deze kleuren geven inderdaad een mooie herfst toevoeging aan de salades :-).