Home » Herfstsalades

Herfstsalades

Salades zijn vooral favoriet in de zomer. Het is gezond, snel klaar en lekker. Maar ook in de herfst kun je gemakkelijk een salade op tafel zetten. Maak er met onderstaande toevoegingen herfstsalades van!

Herfstsalades

herfstsalades
Geroosterde groente: geroosterde wortel, pompoen, courgette of paprika smaken heerlijk in een herfstsalade.
Téte de moine salade met groene asperge
Kaas: met kaas maak je de salade ‘rijker’ en smaakvol. Zoals deze salade met tete de moine en pecannoten
Noten: pecannoten, walnoten, amandelen, hazelnoten, pijnboompitten. Rooster ze even kort en een droge koekenpannen totdat ze kleuren en geuren!
Bonen: vul je salade met linzen, bruine bonen of kikkererwten.

Fruit: appels, peren en mandarijnen zijn herfstvruchten bij uitstek

Gedroogd fruit: met vijgen en dadels geef je je salade en zoete en exotische smaak
Paddenstoelen: champignons, oesterzwammen, cantharellen, ze horen  bij de herfst! Maak bijvoorbeeld eens dezesalade van parelcouscous met paddenstoelen 

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

2 Comments

  1. Ik ben dol op de combi noten, pompoen en geitenkaas. Yumm!

  2. Deze kleuren geven inderdaad een mooie herfst toevoeging aan de salades :-).

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*