De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, een bron van eiwitten en vezels, goedkoop, gezond en duurzaam. Vervang je stukje vlees of vis dus wat vaker door een portie bonen. Of maak eens deze heerlijke kikkererwtensalade met feta en avocado!
Ik ben zelf een groot fan van bonen. In de soep, als groente, in de salade, ik eet zelfs graag een schaaltje tuinbonen gewoon als tussendoortje! Mijn favoriete boon is toch wel de kikkererwt. Natuurlijk om er heerlijke hummus van te maken. Maar met de lekkere bite en nootachtige smaak leent de kikkererwt zich uitstekend voor het maken van een lekkere salade. En als man en kind weer eens zin hebben in een avondje snackbar (waar je mij dus echt niet blij mee maakt!) maak ik voor mijzelf in no time deze kikkererwtensalade met feta en avocado. Het zoute van de feta combineert perfect met de romige avocado. Koriander maakt de smaak voor mij helemaal af maar een lekkere variant hierop is bijvoorbeeld wat fijngesneden blaadjes verse munt!
Kikkererwtensalade met feta en avocado
Wat heb je nodig (1 persoon):
- Blikje kikkererwten (150 gram, Bonduelle)
- Halve avocado
- Handje fetablokjes
- Koriander naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- Beetje citroensap of limoensap
- Peper en zout
Giet de kikkererwten af en spoel ze even om in een vergiet. Laat goed uitlekken. Snijd de avocado in kleine blokjes. Meng de kikkererwten met de avocadoblokjes en feta. Meng de olijfolie met een beetje citroen of limoensap, voeg naar smaak versgemalen peper en zout toe en roer door de salade. Bestrooi met fijngesneden koriander of munt naar smaak.
Hmmm deze salade lijkt mij erg lekker!!
Ziet er lekker uit zeg! Ik ga ‘m ook eens proberen.
Dat klinkt heel leuk en het is nog vegetarisch ook, net als ik 😉
Ik ben geen vegetariër maar vind het heel gezond (en lekker) om vlees af en toe te vervangen door vis of peulvruchten!
Mmm… lekker! Toevallig kikkererwten gehaald voor de hummus, deze houd ik dus nog even in gedachten om ook te maken 😀