Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik koken van de blog van Debby, Deb’s Bakery & Kitchen. Ik heb Debby leren kennen tijdens de bloggerslunch die zij organiseerde afgelopen januari. Online ‘kende’ ik haar al langer. Wij delen o.a. onze gezamenlijke passie voor Italië en de Italiaanse keuken. Debby woonde […]
salade
Salade met avocado, spek en peultjes
Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat […]
Japanse tonijnsalade
Qua broodjes ben ik eigenlijk best saai. Of liever, qua broodbeleg. Ik ben en blijf een kaasmonster dus op brood eet ik het liefst: kaas. Oude kaas, geitenkaas, roomkaas. Er is met kaas natuurlijk genoeg te variëren. Maar verandering van smaak doet eten dus probeerde ik dit keer een broodje […]
Kikkererwtensalade met feta en avocado
De verenigde naties hebben 2016 uitgeroepen tot het jaar van de boon. En dat werd ook wel eens tijd! In 2014 schreef ik al een ‘ode aan de boon’. Trendsettertje hè 😉 Deze lang onderschatte groente is niet alleen lekker maar ook nog eens een superfood in vermomming. Bonen zijn lekker, […]
Vergeten groente: rettich in een frisse salade
Ik ben niet zo’n hele grote groente eter. Ik verwerk best wel vaak allerlei groente in gerechten maar groenten eet ik zelden zo ‘los’. Wel ben ik dol op salades en rauwkost. En zijn groente vaak niet gezonder als je ze rauw eet? Tijdens de vakantie in Oostenrijk at ik […]
Pastasalade Caprese
Deze pastasalade Caprese is gebaseerd op de beroemde Italiaanse insalata Caprese. De salade – vrij vertaald ‘in de stijl van Capri’ – is gebaseerd op de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt vaak geserveerd als lunch- of voorgerecht. De basis is altijd tomaat, (buffel)mozzarella en basilicum, overgoten met olijfolie […]