Ik ben echt fan van parelcouscous. Het houdt een beetje het midden tussen couscous en pasta. Ideaal voor een heerlijke lauwwarme lunchsalade, zoals deze parelcouscoussalade met gegrilde paprika en feta.
Gegrilde paprika
Paprika’s eet ik het liefst gegrild. Het kost even tijd maar is een verder een klusje van niets. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en leg met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk met wat olijfolie en bestrooi eventueel met wat grof zeezout en zet een half uur in een voorverwarmde oven van 200 graden. Haal de schaal eruit, dek af met aluminiumfolie en laat een half uurtje staan. Je verwijdert nu makkelijk de schil van de paprika. Geen zin om zelf te grillen? Je kunt ook potjes met gegrilde paprika kopen.
Feta
Ik koop het liefst de witte kaas blokjes van Apetina op olie. Omdat ik de olie dan ook vaak gebruik als dressing. Door de Europese regelgeving mag alleen kaas die is geproduceerd in Griekenland en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. Gelijksoortige kaas die bijvoorbeeld wordt gemaakt van koemelk, heet daarom meestal ‘witte kaas’. Ook fan van parelcouscous? Je vindt op mijn blog ook een recept voor een parelcouscoussalade met paddestoelen en eentje met gerookte forel en tomaatjes.
Parelcouscoussalade met gegrilde paprika en feta
Wat heb je nodig (1 persoon)
Ingrediënten
- 75 gram parelcouscous
- 1 gegrilde gele paprika
- Feta- of witte kaas blokjes
- (eventueel) Olijfolie
- Handje pecannoten
- Peper en zout
Kook de parelcouscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Roer er wat olie (ca. 1 eetlepel) van de witte kaasblokjes of olijfolie door. Laat afkoelen tot lauwwarm of koud. Snijd de gegrilde paprika in repen. Meng de parelcouscous met de paprika, fetablokjes naar smaak en grof gebroken pecannoten en breng op smaak met zout en peper.