Voor de foodblogswap van de maand april mocht ik koken van de blog Goodfoodgoodpeoplegoodtimes. Een mond vol! Op deze blog van de Belgische Evelien vind je haar passie voor eten en voor taal zeker goed terug. En wat een heerlijke taal is dat Vlaams toch. En lastig soms ook, want wat zijn toch die sluimerwten die ik nodig had voor haar salade met avocado, spek en boontjes?
Sluimerwten
Lang leve Google, sluimererwten bleken gewoon peultjes te zijn. In de salade op haar blog (die overigens in de index vermeld staat als ‘veggie’, foutje??) worden ze even kort in kokend water beetgaar gekookt. Een heerlijke groente, die ik eigenlijk veel te weinig eet. Daar gaat verandering in komen, want deze salade heb ik deze maand dus al drie keer gegeten. Zo lekker vond ik ‘m.
Maaltijdsalade
Sinds mijn operatie vallen mijn eens zo favoriete pastamaaltijden mij vaak te zwaar. Omdat man en zoon wel graag pasta eten maak ik voor mijzelf dan vaak een makkelijke maaltijdsalade. Ik heb de hoeveelheden van de salade op haar blog teruggebracht tot een hoeveelheid voor 1 persoon (met wel lekker veel avocado), de sla vervangen voor een combi van romaine en rucola en in plaats van pijnboompitjes heb ik (ongezouten) gepelde pistachenootjes gebruikt. Een lust voor het oog en de mond!
Salade met avocado, spek en peultjes
Wat heb je nodig (1 persoon)
- ½ avocado
- 150 gram peultjes
- Flinke hand sla (veldsla, romaine, rucola, iedere sla)
- 50 gram spekreepjes
- Klein handje pistachenootjes
- Goede olijfolie
- Zout en peper
Tip: laat in de helft van de avocado die je niet gebruikt de pit zitten. De avocado wordt dan niet bruin. Wikkel in folie en bewaar tot max. de volgende dag.
Bak de spekreepjes uit en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Kook de peultjes ca. 3 minuten in kokend water met wat zout en giet af. Snijd de halve avocado in blokjes en bestrooi met zout en peper. Doe de sla in een mooie schaal, voeg hier de peultjes, avocado en spekreepjes aan toe. Breng op smaak met wat olijfolie en bestrooi met de pistachenootjes.
Lekkere combinatie! Bacon is overal heerlijk in, dus ook in de sla 🙂 Peultjes zijn inderdaad heerlijk, en zo lekker snel klaar.
Heerlijk ik ben gek op salades
Dit moet wel héél lekker zijn als je hem al drie keer hebt gegeten in 1 maand. Ik ga het onthouden! Peulen in salades doe ik eigenlijk nooit, maar klinkt als een goed idee.
Zolang je ze beetgaar kookt, zijn ze echt een heerlijke lichtzoete toevoeging aan salades. Ik vond ‘m inderdaad erg lekker!!
Klinkt heerlijk. Krijg ook meteen een idee hoe ik pasta voor het gezin en maaltijdsalade voor mij kan combineren. Misschien vervang ik de spek door zalm. Dat lijkt me ook lekker hierbij.
Zeker een goed idee. Of gerookte makreel!
Bacon.. Dol ben ik erop!
Ik ook. Hartjes voor bacon!!