Zelf mayonaise maken is eigenlijk heel erg simpel. Wanneer je tenminste de staafmixer methode gebruikt. Het grote voordeel? Je kunt er allerlei smaakjes aan toevoegen. Zoals bij deze dragonmayonaise. Dragonmayonaise of -dressing De basis van mayonaise is ei, olie en iets zuurs als citroensap of azijn. De mayonaise kun je […]
Saus
Bearnaisesaus maken
Het is denk ik wel één van de lekkerste sauzen ter wereld: bearnaisesaus. Een warme saus op basis van boter en eigeel, met de heerlijke smaak van verse dragon. Ik dacht altijd dat zelf bearnaisesaus maken heel moeilijk was. Maar met dit recept kan het eigenlijk niet mislukken! Geschiedenis van […]
Crispy chili olie
Ik moet eerlijk bekennen: voor iemand die altijd beweert zoveel mogelijk zonder pakjes en zakje te koken is het best raar een fan van noodles te zijn. Je weet wel, van die spotgoedkope pakjes met zo’n blok noodles en een zakje smaakmakers. Kokend water erover, drie minuten wachten en klaar! […]
Saliepesto maken
Wij eten graag pasta met pesto. Vaak in combinatie met kip en rucola. Het staat in een handomdraai op tafel en het is gewoon super lekker. Pesto kun je kopen, maar ook eenvoudig zelf maken. Je proeft echt het verschil! En je kunt leuk experimenteren met soorten kruiden, noten en […]
Uienchutney maken
Chutney is ideaal als bijgerecht bij bijvoorbeeld wat vetter vlees (eendenbout) of stevige kazen. Het zoete van de chutney doet het perfect bij een lekker stuk Stilton of gorgonzola. En uienchutney maken is helemaal niet moeilijk! Je kunt voor de uienchutney zowel gele als rode uien gebruiken. Chutney Een chutney […]
De lekkerste sauzen voor bij de bbq
Omdat ik nog nooit in mijn leven een tuin heb gehad, ben ik ook nooit zo’n grote bbq-fan geweest. Ik vind het wel leuk en lekker hoor, maar 1-2 keer per jaar in het park vind ik wel weer genoeg. En het gekke is: ik ben meer fan van de […]
Apfelstrudel uit Zuid-Tirol (met warme vanillesaus!)
Tijdens onze vakantie in Italië was ik door Marlene appels uitgenodigd voor een super leuke dag van appels plukken, lunchen en een workshop apfelstrudel uit Zuid-Tirol maken. Vandaag deel ik met jullie het recept. En daar hoort natuurlijk ook het recept bij voor warme vanillesaus! Marlene appels “Mijn vader is […]
Zelf zoete chilisaus maken
Hier in huis gaat er regelmatig een fles zoete chilisaus doorheen. Ik ben er dol op! Vooral heerlijk bij snacks als kaassticks of bij een tosti. Omdat mijn peperplant het zo goed deed en ik met een lading pepers kwam te zitten besloot ik dit keer eens zelf zoete chilisaus […]
Zonder pakjes en zakjes: peperroomsaus
Ik heb inmiddels al heel wat artikelen geschreven over nutteloze pakjes en zakjes in de supermarkt. Het leek me nu wel eens leuk om van veel voorkomende en populaire pakjes en zakjes de recepten op te schrijven. Zodat ook jij lekker kan koken en eten zonder te veel te betalen of een teveel […]
Varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes
Als ik zo in mijn statistieken kijk deze dagen dan is het wel duidelijk waar iedereen naar op zoek is: lekkere en eenvoudige kerstrecepten! Daarom op de valreep nog een heerlijk hoofdgerecht, dat ook nog eens prima te maken is: varkenshaasmedaillons in portsaus met aardappeltorentjes uit de oven. Grotendeels voor […]