Home » Aziatische sticky chicken uit de airfryer
sticky chicken airfryer

Aziatische sticky chicken uit de airfryer

In de serie ‘Airfryer, wat moet ik ermee?’ ging ik dit keer aan de slag met kip! Ik ben dol op kipkluifje, -wings of borrelboutjes. Kip van het bot smaakt gewoon het allerlekkerst! Ik maakte razendsnel deze heerlijke sticky chicken uit de airfryer. Het marineren even niet mee gerekend staat deze heerlijke snack in 10 minuten bij je op tafel!

Gesuikerde noten uit de airfryer

Foute positionering van de airfryer in Nederland

Veel mensen gebruiken de airfryer alleen voor het bereiden van patat of borrelsnacks. Deze foute positionering van de airfryer in Nederland heeft er voor gezorgd dat dit veelzijdige apparaat – dat feitelijk een supersnelle heteluchtoven is – lang niet altijd even effectief wordt gebruikt. Ik maak er persoonlijk eigenlijk zelden borrelsnacks in klaar. Deze snacks zijn vaak vele malen duurder dan die voor de frituurpan en hé, wees eerlijk, er gaat niets boven een bitterbal uit het hete vet! Maar waarvoor gebruik je de airfryer dan wel? Die ontdekkingstocht maak ik hier op mijn blog. Eerder maakte ik al gesuikerde noten uit de airfryer.

Sticky chicken uit de airfryer

Sticky chicken uit de airfryer

sticky chicken uit de airfryer

Sticky chicken uit de airfryer

Heerlijke kipkluifjes, klaar in 15 minuten (exclusief marineren)!
Afdrukken Pin
Gang: snack
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: airfryer
Voorbereidingstijd: 1 uur
Bereidingstijd: 10 minuten
Voorverwarmen: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 8 wings/kluifjes

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 400 gram kipkluifjes wings of borrelboutjes
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel gembersiroop
  • 1 eetlepel mirin zoete Japanse rijstwijn
  • 2 teentjes knoflook uitgeperst
  • 1 theelepel sesamolie
  • sesamzaadjes
  • lente-uitje of koriander optioneel

Aan de slag!

  • Meng de sojasaus, honing, gembersiroop, mirin, knoflook en sesamolie en doe in een plastic diepvrieszak. Doe hier de kip bij en verdeel de marinade goed over alle stukken. Leg minimaal 1 uur in de koelkast, langer mag altijd.
    400 gram kipkluifjes, 2 eetlepels sojasaus, 2 eetlepels honing, 1 theelepel gembersiroop, 1 eetlepel mirin, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sesamolie
    sticky chicken airfryer
  • Verwarm de airfryer 5 minuten voor op 180 graden.
  • Bak de sticky chicken in ca. 10 minuten goudbruin, schud halverwege even om.
  • Haal uit de airfryer, leg op een schaal en bestrooi met sesamzaadjes en eventueel fijngesneden lente-ui of koriander.
    sesamzaadjes, lente-uitje of koriander
Delen op Facebook

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*