Ik at een vergelijkbaar gerecht ooit bij restaurantketen Wagamama en kon het gerecht niet meer uit mijn hoofd krijgen. Dus zocht ik wat rond op internet, probeerde wat dingen uit en maakte mijn versie van deze heerlijke bang bang shrimps!
Garnalen
Garnalen, gamba’s, scampi, ik ben er dol op. Daarom heb ik dan ook altijd wel een kilozak in de vriezer liggen. Want garnalen zijn veelzijdig, maar vooral zo ontzettend lekker en snel te bereiden. Eerder schreef ik al een artikel met de 10 lekkerste recepten met garnalen. Dit recept hoort daar zeker tussen! Of neem eens een kijkje bij de 10 lekkerste recepten met vis op mijn blog.
Wagamama
Wat ben ik blij dat er sinds kort eindelijk ook een vestiging van Wagamama in Den Haag zit. Of nouja, eigenlijk in Leidschendam, in The Mall of the Netherlands. Ik eet er graag, en dan vooral de bijgerechten kaart. Van de heerlijke bang bang shrimps dus tot de gyoza, de ebi katsu en de bao buns. Lekker ook om allerlei gerechtjes te delen! Eet je vegetarisch? Ik maakte ook bang bang mushrooms!
Bang bang shrimps
Bang Bang shrimps
Wat heb je nodig:
Ingrediƫnten
Aan de slag!
- Maak eerst de bang bang saus door de mayonaise te mengen met de zoete chilisaus, sriracha en honing.
- Snijd het lente-uitje in ringetjes.
- Klop het ei los in een bord. Meng de bloem met zout, peper en knoflookpoeder. Doe op een tweede bord. Bestrooi een derde bord met de panko.
- Dep de garnalen goed droog met keukenpapier en haal achtereenvolgens door de bloem, ei en panko.
- Verhit de olie in een wokpan en bak de garnalen in ca. 3 minuten bruin en gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier.
- Doe de garnalen in een schaal, drizzle er royaal de bang bang saus over en bestrooi met de lente-ui. Geef de overige saus er apart bij.