Ik heb dit recept van de blog van EllouisaCooking, die op haar beurt weer geïnspireerd was door iemand anders. Ik ben geen hamburger eter, maar deze Big Mac rolls zijn echt een aanrader!
Knapperig versus zompig
In plaats van zo’n vreselijk wit broodje, heb je nu een knapperige buitenkant, met een vulling van gekruid gehakt, augurkjes en gesmolten kaas. Dip in de – net echte! – Big Mac saus en je snapt waarom ik dit veel lekkerder vind dan een echte Big Mac hamburger. De smaak te pakken? Maak ook eens deze kaastengels!
Big Mac rolls
Wat heb je nodig:
Voor de Big Mac rolls (20 stuks):
Ingrediënten
- 20 loempiavellen
- 250 gram rundergehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels hamburgerkruiden
- Ca. 12
- kleine cocktailaugurken, in plakjes
- 7 plakjes cheddarkaas
- 1 eetlepel bloem
Voor de Big Mac saus:
Ingrediënten
- 1 eetlepel ketchup
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel piccalilly
- Peper en zout
Ontdooi de loempiavellen of gebruik verse vellen. Bewaar tijdens het rollen de overige loempiavellen onder een vochtige theedoek zodat ze niet uitdrogen.
Bak het gehakt met de hamburgerkruiden in de olijfolie rul. Laat afkoelen.
Meng de eetlepel bloem in een schaaltje met een beetje water.
Snijd de plakjes kaas in drie repen. Neem een loempiavel en leg deze met de punt naar je toe (als een ruit). Leg onderaan ca. 1 eetlepel gehakt. Leg hierop wat plakjes augurk en een reepje kaas. Vouw de punt over de vulling. Vouw de zijkanten naar binnen. Rol de rolletjes nu strak op. Smeer op het uiteinde wat van het bloempapje en plak dicht.
Bak de Big Mac rolls in ca. 4 minuten in de frituurpan (180 graden) of in een pannetje met zonnebloemolie.
Voor de saus meng je gewoon alle ingrediënten door elkaar.
Je kunt de rolls afgedekt met folie in de koelkast bewaren totdat je ze gaat frituren. Je kunt ze ook invriezen (los van elkaar, eventueel met wat bakpapier ertussen).
Kunnen deze ook in de airfryer? Hoeveel graden en hoe lang dan?