Op zoek naar een leuk borrelhapje waarbij je met vrij weinig moeite toch een ‘wauw’ effect creëert? Zoek niet verder. Deze bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache wil je maken!
Bladerdeeghapjes
Ik heb ALTIJD een pakje met diepvriesbladerdeeg in de vriezer liggen. Bij voorkeur roomboter bladerdeeg. Die is het allerlekkerst. Een rol vers bladerdeeg kan ook handig zijn, maar heeft een kortere houdbaarheid. Plakjes bladerdeeg zijn zooooo veelzijdig, en je kunt er zoveel hapjes mee maken. Van zoet – lekkere appelflap anyone? – tot hartig (kaasvlinders!)
Variatiemogelijkheden op de kaascrème
Ik maakte deze bladerdeeghapjes met kaascrème. Ik ben nu eenmaal dol op kaas. Maar je kunt eenvoudig variaties maken op dit makkelijke recept. Wat dacht je bijvoorbeeld van paté en cranberry’s? Of een stukje gerookte zalm? Of gebruik kruidenroomkaas, ben je helemaal snel klaar. De mogelijkheden zijn legio. Zo maakte ik eerder al een zoete variant met aardbeien en room voor Moederdag! En heb je geen uitsteekvorm in de vorm van een hart? Een ander uitsteekvormpje kan natuurlijk ook!
Voorbereiden
Bovendien kun je de bladerdeeghapjes prima een dag van tevoren bereiden en (ongevuld) bewaren in een luchtdichte verpakking. Snijd en vul ze dan vlak voor serveren.
Bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache
Bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache
Wat heb je nodig:
- Uitsteekvorm hart
- Spuitzak met stervormig spuitmondje
Ingrediënten
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 1 bakje verse roomkaas
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas gerapt
- 2 eetlepels pistachenoten fijngehakt
- amandelschaafsel
- 1 ei
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Steek zoveel hartjes uit het bladerdeeg als je wilt en leg ze op de bakplaat.1 rol koelvers bladerdeeg
- Klop het ei los en bestrijk de hartjes met een bakkwastje met ei. Strooi hier wat amandelschaafsel over.1 ei, amandelschaafsel
- Bak de bladerdeeg gebakjes in 12-15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- Klop intussen de roomkaas los en meng er de Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje.1 bakje verse roomkaas, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, 2 eetlepels pistachenoten
- Snijd de hartjes met een scherp mes overdwars doormidden. Spuit op de onderste helft kleine toefjes kaascrème. Strooi hierop wat fijngehakte pistachenootjes en dek af met de bovenste helft.