Home » Bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache
Bladerdeeghapjes met kaascrème

Bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache

Op zoek naar een leuk borrelhapje waarbij je met vrij weinig moeite toch een ‘wauw’ effect creëert? Zoek niet verder. Deze bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache wil je maken!

Bladerdeeghapjes met kaascrème

Bladerdeeghapjes

Ik heb ALTIJD een pakje met diepvriesbladerdeeg in de vriezer liggen. Bij voorkeur roomboter bladerdeeg. Die is het allerlekkerst. Een rol vers bladerdeeg kan ook handig zijn, maar heeft een kortere houdbaarheid. Plakjes bladerdeeg zijn zooooo veelzijdig, en je kunt er zoveel hapjes mee maken. Van zoet – lekkere appelflap anyone? – tot hartig (kaasvlinders!)

Eenhaps bladerdeeg gebakjes met aardbeien

Variatiemogelijkheden op de kaascrème

Ik maakte deze bladerdeeghapjes met kaascrème. Ik ben nu eenmaal dol op kaas. Maar je kunt eenvoudig variaties maken op dit makkelijke recept. Wat dacht je bijvoorbeeld van paté en cranberry’s? Of een stukje gerookte zalm? Of gebruik kruidenroomkaas, ben je helemaal snel klaar. De mogelijkheden zijn legio. Zo maakte ik eerder al een zoete variant met aardbeien en room voor Moederdag! En heb je geen uitsteekvorm in de vorm van een hart? Een ander uitsteekvormpje kan natuurlijk ook!

Bladerdeeghapjes met kaascrème

Voorbereiden

Bovendien kun je de bladerdeeghapjes prima een dag van tevoren bereiden en (ongevuld) bewaren in een luchtdichte verpakking. Snijd en vul ze dan vlak voor serveren. 

Bladerdeeghapjes met kaascrème

Bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache

Bladerdeeghapjes met kaascrème

Bladerdeeghapjes met kaascrème en pistache

Leuke en lekkere eenhaps snacks!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje, snack
Keuken: Nederlands
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 20 stuks

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 1 bakje verse roomkaas
  • 2 eetlepels Parmezaanse kaas gerapt
  • 2 eetlepels pistachenoten fijngehakt
  • amandelschaafsel
  • 1 ei

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 190 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Steek zoveel hartjes uit het bladerdeeg als je wilt en leg ze op de bakplaat. 
    1 rol koelvers bladerdeeg
  • Klop het ei los en bestrijk de hartjes met een bakkwastje met ei. Strooi hier wat amandelschaafsel over.
    1 ei, amandelschaafsel
  • Bak de bladerdeeg gebakjes in 12-15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Klop intussen de roomkaas los en meng er de Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Doe in een spuitzak met stervormig spuitmondje.
    1 bakje verse roomkaas, 2 eetlepels Parmezaanse kaas, 2 eetlepels pistachenoten
  • Snijd de hartjes met een scherp mes overdwars doormidden. Spuit op de onderste helft kleine toefjes kaascrème. Strooi hierop wat fijngehakte pistachenootjes en dek af met de bovenste helft. 
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*