De wintermaanden en natuurlijk ook de feestdagen lenen zich bij uitstek voor lekkere borrelhapjes. En mij mag je persoonlijk ’s nachts wakker maken voor deze verrukkelijke brie brûlée!
Hartig & zoet
Crème brûlée hoort ook zeker bij mij toetjes top 3 (na chocolademousse en tiramisu!). En de combi hartig en zoet klinkt misschien gek in eerste instantie, maar brie wordt wel vaker gecombineerd met bijvoorbeeld honing. Dit recept is kinderlijk eenvoudig, en je zet toch iets bijzonders op tafel. En hemels lekker!
Gesmolten kaas
Ik heb – naast sowieso een zwak voor kaas – iets met gesmolten kaas. Tosti’s, kaasfondue, of deze verrukkelijke camembert uit de oven, het zijn allemaal pure comfort food gerechten wat mij betreft!
Lekker brood
Serveer bij de brie brûlée lekker brood, zoals ciabatta, Turks brood of foccaccia. Je kunt eventueel ook meerdere schaaltjes maken en iedereen een eigen bakje geven. Op komt het zeker!
Crème brûlee brander
Een professionele crème brûlée brander is misschien even een investering, maar wel eentje die het waard is. Ik gebruik ‘m voor crème brûlée, maar ook voor het maken van mooie randjes op de meringue, zoals bij deze tartelettes. Ik heb deze brander, maar als je denkt dat je er toch niet veel mee gaan doen dan vind je ook branders onder de 10 euro!
Brie brûlée
Brie brûlée
Wat heb je nodig:
- ramekin 7 cm doorsnede
Ingrediënten
- 250 gram roombrie
- kristalsuiker
Aan de slag!
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de witte korsten van de brie af (die gebruik je verder niet). Snijd in stukken en klop de brie tot een crème in de mixer.250 gram roombrie
- Vul de ramekin met de brie crème en dek af met aluminiumfolie. Zet in de oven voor 10 minuten. Haal uit de oven, bestrooi met een laagje suiker en brandt deze met de brander.kristalsuiker
- Serveer met brood.