Home » Caprese cupcakes

Caprese cupcakes

Het is eigenlijk vreemd dat ik het graag zoete koekjes, taarten en toetjes maak maar het liefst hartige dingen eet. Ik bak dus taart maar eet liever quiche, ik bak zandkoekjes maar eet liever kaaskoekjes. Bijzonder. Tijd dus voor hartige cupcakes! Op internet vond ik dit recept waarmee je naar hartenlust kunt variëren. De originele versie ziet er echter al fantastisch uit. Deze Caprese cupcakes komen uit het boek van Rudolph van Veen: Rudolph’s cupcakes

Caprese cupcakes
Bron: Rudolph’s cupcakes

Caprese

Caprese (letterlijk: uit Capri) is vooral bekend van de insalata Caprese, een salade van tomaat, mozzarella en basilicum. Ik heb op mijn blog nog meer heerlijke Caprese recepten, zoals deze pastasalade spiesjes, een Caprese pastasalade en een hartige taart Caprese!

Pastasalade spiesjes Caprese

Caprese cupcakes

Wat heb je nodig (voor 12 cupcakes)
  • 200 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 50 gram suiker
  • mespuntje zout
  • 2 eieren
  • 225 ml melk
  • 80 ml olijfolie
  • 100 gram mozzarella, in kleine stukjes
  • 50 gram pijnboompitten
Topping
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram roomkaas
  • 2 eetlepels groene pesto
  • drie blaadjes verse basilicum, fijngesneden
  • kleine tomaatjes en basilicumblaadjes ter garnering
  • zout en peper
Verwarm de oven op 180 graden. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Meng met een garde de suiker en zout erdoor. In een andere kom meng je de eieren, melk en olijfolie. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix dit tot een glad beslag. Voeg de stukjes mozzarella en pijnboompitten toe en spatel dit door het beslag. Vul je cupcakevormpjes voor driekwart met het beslag en bak ze in 25 minuten gaar en goudbruin.
Voor de topping doe je de zachte boter in een kom en klopt deze luchtig. Voeg de roomkaas in delen toe en meng dit er goed doorheen. Voeg als laatst de pesto en fijngesneden basilicum toe en meng dit door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel in een spuitzak en spuit toeven op de cupcakes. Garneer met blaadjes basilicum en een tomaatje.
Variëren kun je bijvoorbeeld door de mozzarella en pijnboompitjes te vervangen door geitenkaas/walnoot/vijgen, spekjes/ui, olijven/parmezaan etc.!

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*