Het is eigenlijk vreemd dat ik het graag zoete koekjes, taarten en toetjes maak maar het liefst hartige dingen eet. Ik bak dus taart maar eet liever quiche, ik bak zandkoekjes maar eet liever kaaskoekjes. Bijzonder. Tijd dus voor hartige cupcakes! Op internet vond ik dit recept waarmee je naar hartenlust kunt variëren. De originele versie ziet er echter al fantastisch uit. Deze Caprese cupcakes komen uit het boek van Rudolph van Veen: Rudolph’s cupcakes
Bron: Rudolph’s cupcakes |
Caprese
Caprese (letterlijk: uit Capri) is vooral bekend van de insalata Caprese, een salade van tomaat, mozzarella en basilicum. Ik heb op mijn blog nog meer heerlijke Caprese recepten, zoals deze pastasalade spiesjes, een Caprese pastasalade en een hartige taart Caprese!
Caprese cupcakes
- 200 gram bloem
- 7 gram bakpoeder
- 50 gram suiker
- mespuntje zout
- 2 eieren
- 225 ml melk
- 80 ml olijfolie
- 100 gram mozzarella, in kleine stukjes
- 50 gram pijnboompitten
- 200 gram ongezouten roomboter
- 200 gram roomkaas
- 2 eetlepels groene pesto
- drie blaadjes verse basilicum, fijngesneden
- kleine tomaatjes en basilicumblaadjes ter garnering
- zout en peper