Carpaccio, ik ben er dol op. Het ideale voorgerecht. Vol van smaak en niet ál te vullend. Deze carpaccio tapenade is heerlijk op een stokbroodje of sneetje ciabatta en serveer je als appetizer of bij de borrel.
Carpaccio
Eerder maakte ik ook al eens een andere variant: de carpaccio bonbon. En was je al bekend met de geschiedenis van het gerecht carpaccio? Voor de vegans onder ons vind je op mijn blog ook nog een bieten carpaccio. Carpaccio is hier in huis ook een geliefd ingrediënt in de pastasalade of in een wrap!
Variatie tip
Ik vind de carpaccio tapenade zoals hieronder beschreven het lekkerst. Maar wil je wat variëren dan kun je er bijvoorbeeld wat pesto of truffel olie aan toe voegen voor net een andere smaak nuance. In plaats van op een broodje of toastje zou je deze tapenade ook kunnen serveren als voorgerecht of amuse in een glaasje, in een bolletje op een bedje van rucola.
Carpaccio tapenade
Carpaccio tapenade
Wat heb je nodig:
- Keukenmachine
- Kaasschaaf
Ingrediënten
- 2 porties carpaccio
- 1-2 eetlepel pijnboompitjes
- Parmezaanse kaasvlokken
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
Aan de slag!
- Maal de carpaccio fijn in de keukenmachine. Heb je die niet, snijd dan zo fijn mogelijk met een mes.2 porties carpaccio
- Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter.1-2 eetlepel pijnboompitjes
- Meng de (afgekoelde) pijnboompitjes met de carpaccio en voeg er de Parmezaanse kaas vlokken aan toe. Gebruik de kaas die je bij de verpakking carpaccio krijgt (supermarkt). Heb je die niet, schaaf dan met een kaasschaaf ca. 2 eetlepels Parmezaanse kaas vlokken.Parmezaanse kaasvlokken
- Roer er de olijfolie door en breng op smaak met zout (de kaas is ook al vrij zout).2 eetlepels olijfolie
- Smeer op een sneetje ciabatta, stokbrood of toastje.