Home Β» Carrot cake balletjes
carrot cake balletjes

Carrot cake balletjes

Ik heb een lijstje met favoriete bloggers waar ik iedere ochtend even langs ga. Lekker op de  bank, kopje thee erbij, op de Ipad scrollen langs lifestyle-, beauty-, maar vooral heel veel foodblogs. Om inspiratie op te doen en te zien waar mijn ‘collega’s’ zich mee bezighouden. Bij Culi Sandra kwam ik deze carrot cake balletjes tegen. Ik stond dezelfde middag nog in de keuken om ze te maken! En hoewel ik niet zo van de ‘healthy’ recepten ben vond ik het resultaat meer dan geslaagd!

carrot cake balletjes

Blissballs

Mijn favoriete taart is carrot cake. Of worteltjestaart in goed Nederlands. Een volle, beetje vochtige en smeuΓ―ge rijke taart, vol met walnoten en rozijnen, en een heerlijke topping van roomkaas met citroen. Het water loopt me nu al in de mond. Maar omdat het weer lente is en de extra winterkilo’s er weer af moeten leken de carrot cake balletjes mij een prima en gezonder alternatief. Dit soort balletjes worden ook wel blissballs genoemd.

Aan het oorspronkelijke recept heb ik niet zo heel veel veranderd. Ik gebruikte walnoten (Sandra cashewnoten) en kaneel (ipv 5 spice poeder). Het resultaat is echt super lekker. Bewaar ze in de koelkast en schenk jezelf zo nu en dan een lekkere kop thee in geserveerd met twee carrot cake balletjes. Gezond kan best lekker zijn!

De carrot cake balletjes bewaar je in de koelkast.

Carrot cake balletjes

Wat heb je nodig (15 carrot cake balletjes)

  • 2 wortels (normale wortels, dus geen winterpeen)
  • 100 gram walnoten
  • 15 dadels
  • snufje zout
  • 1 eetlepel citroensap
  • theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel vanille-essence
  • 2 eetlepels honing
  • kokosrasp

Was en rasp de wortels. Ontpit de dadels. Doe de geraspte wortel, walnoten en dadels in de keukenmachine. Voeg hier de kaneel, vanille, zout en honing aan toe en maal fijn. Zet het mengsel een uurtje in de koelkast (even afdekken met folie) om op te stijven.

Strooi de kokos op een bord. Maak 15 balletjes van het wortel/dadel mengsel en rol ze door de kokosrasp. Laat nog even opstijven in de koelkast.

Summary
recipe image
Recipe Name
Carrot cake balletjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

13 Comments

  1. Ze zien er heerlijk uit deze energieballetjes! Ik had ze ook gezien bij Sandra en toen kreeg ik er al instant trek in, nu weer! Lekkerrrr πŸ™‚

  2. Wat leuk om jouw versie van deze balletjes terug te zien, wat zijn ze lekker hΓ¨!! Jouw versie klinkt ook top, lijkt nog meer op de echte carrot cake met de kaneel en walnoten πŸ™‚

  3. Leuk deze balletjes! !

  4. Hmm, super lekker! Ben dol op carrot cake dus dit zal ook in de smaak vallen πŸ˜€

  5. Ow..heerlijk! Ik sla het recept op, ga ik zeker een keer maken. (dit moet zelfs mij toch lukken ;))

  6. Ziet er lekker uit hoor! πŸ™‚ Haha, ik heb ook zo’n bloglijstje van bloggers waar ik even langs ga.

  7. Yammie die zien er erg lekker uit. Ik krijg nou zin om deze op te eten.

  8. Dat ziet er goed uit!

  9. Hoi! Ik heb ze net gemaakt en ze zijn erg lekker! Ik vond ze wel heel erg nat en iets te smeuΓ―g. Is dit de bedoeling? Ik heb winterpenen gebruikt, kan het zijn dat dit misschien te veel was?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*