Home » Crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas
crispy mini taco met beef

Crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas

In een hip restaurant at ik onlangs heerlijke crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas. Ongelofelijk lekker, maar ook ontzettend duur. Er zat zelfs bladgoud op (wat eerlijk gezegd erg fancy maar totaal smakeloos is). Toch kreeg ik het gerecht thuis maar niet uit mijn hoofd, het smaakte gewoon naar meer. Dus dook ik de keuken in en maakte mijn versie. Die – I kid you not – nog lekkerder was ook!

crispy mini taco met beef

Crispy mini taco’s

Die crispy mini taco’s zijn sowieso super leuk als borrelhapje en kun je natuurlijk vullen met van alles wat je lekker vindt. En ze zijn echt eenvoudig om te maken! Ik gebruikte een (mini) muffinvorm en een uitsteker/serveerring van 8 cm. doorsnede. In plaats van een uitsteker kun je ook bijvoorbeeld de onderkant van een glas of een opengemaakt blikje gebruiken. Uit een grote tortilla haalde ik – met een beetje goed mikken – 7 mini taco’s. En hoe leuk is mijn houten taco houder? Fan van truffelmayo? Ik denk dat deze kip met truffel en pistache het ook goed zal doen als vulling!

crispy mini taco met beef

Crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas

hot 'n smokey mini taco's

Hot 'n smokey mini taco's

Een waanzinnige lekker borrelhapje waarvan je blijft eten!
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Mexicaans
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek uit iedere tortilla 4 mini rondjes. Smeer beide kanten in met olijfolie met een bakkwast. Zet de muffinvorm op zijn kop en vouw er de mini tortilla's tussen (zie foto). Heb je geen vorm, dan kun je de taco's ook over het de spijlen van het bakrooster hangen.
    2 stuks tortilla wraps, olijfolie
    crispy mini taco
  • Bak in vijf minuten in de oven lichtbruin. Haal uit de oven en laat helemaal afkoelen totdat ze knapperig zijn.
  • Roer het gehakt rul in de boter of olie. Roer er de hot 'n spicey kruidenmix door.
    150 gram rundergehakt, 1 eetlepel boter of olie om in te bakken, 2 theelepels hot 'n spicey kruidenmix
  • Snij de avocado in kleine blokjes
    1/2 avocado
  • Vul de mini taco's met het gehakt en top af met avocado, cheddar kaas en zure room.
    zure room, cheddar kaas
  • Serveer direct (je kunt de mini taco's en de vulling al eerder maken ter voorbereiding, maar vul ze pas vlak voor serveren) of laat iedereen zijn eigen taco vullen.
Delen op Facebook

Bewaar het recept voor crispy mini taco met beef, truffel en Parmezaanse kaas op Pinterest:

Crispy mini taco

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Crispy mini taco met beef
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*