Home » Gemakkelijke gekarameliseerde uientaartjes
Gekarameliseerde uientaartjes

Gemakkelijke gekarameliseerde uientaartjes

Deze gekarameliseerde uientaartjes zijn feitelijk mini hartige tarte tatins. Heerlijk met sjalotjes en geitenkaas!  Een heerlijke borrelsnack of, zoals ik graag doe, een fantastische lunch! Eigenlijk heb ik, op de geitenkaas na, de rest van de ingrediënten ook altijd wel in huis. Dus snel maken deze heerlijke (en gemakkelijke!) hartige taartjes!

Gekarameliseerde uientaartjes

Tarte tatin

De bekendste versie van de tarte tatin is natuurlijk die met appel. Een taart die ondersteboven wordt gebakken. Dus eerst de vulling op de bakplaat en dan de bodem. De vulling (appeltjes of in dit geval de sjalotjes) gaat samen met de suiker of honing heerlijk karameliseren op de bakplaat. Over de herkomst van de tarte tatin (van de zusjes Tatin!) lees je natuurlijk op mijn blog in de geschiedenis van beroemde gerechten!

Altijd in huis

Zoals gezegd heb ik de meeste ingrediënten voor dit gerecht altijd in huis. Zoals bladerdeeg in de vriezer, omdat je er zo veel lekkers mee kunt maken. En natuurlijk ook de sjalotjes, honing, balsamico siroop en gedroogde tijm. Alleen de geitenkaas heb ik niet standaard in de koelkast liggen, maar is wel een heerlijke tegenhanger van de zoete ui op dit heerlijke hartige taartje.

Mini hartige tarte tatin

Warm of koud

Je kunt de gekarameliseerde uientaartjes lauwwarm eten of koud. Ik vind ze koud het lekkerste omdat ze dan ook wat knapperiger worden. Handig dus om voor te bereiden voor de borrel! De smaak te pakken? Ik heb ook mini tarte tatins met tomaatjes op mijn blog staan.

Gekarameliseerde uientaartjes

Gekarameliseerde uientaartjes

Gekarameliseerde uientaartjes

Gekarameliseerde uientaartjes

Gemakkelijk te maken mini tarte tartins met sjalotjes en geitenkaas
Afdrukken Pin
Gang: Borrelhapje
Keuken: Frans
Trefwoord: vegetarisch
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 2 personen

Wat heb je nodig:

Ingrediënten

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. 
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontdooi de vellen bladerdeeg en halveer ze. Schil de sjalotjes en halveer ze in de lengte. 
    2 plakjes bladerdeeg, 4 sjalotjes
  • Bestrijk het bakpapier met een bakkwastje met de honing over een oppervlakte zo groot als een velletje gehalveerd bladerdeeg. Doe dit vier keer. Verdeel hier vervolgens de balsamico siroop en de tijm over.
    4 eetlepels honing, 4 theelepels balsamicosiroop, tijm
  • Leg hierop de gehalveerde sjalotjes. Dek af met een velletje bladerdeeg.
  • Druk de randen zo goed mogelijk aan met je vingers of een vork, zodat de taartjes goed gesloten zijn. Er zal altijd wat uitlekken maar dat geeft niet. 
  • Klop het ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg. 
    1 ei
  • Bak in 20 minuten gaar in de oven. Laat afkoelen en draai om.
  • Verdeel de geitenkaas en eventueel nog wat extra tijm over de taartjes.
    2 schijfjes verse geitenkaas
Delen op Facebook

Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief

Kook je een recept van mijn blog? Laat het mij op social media weten met de hashtag #myhappykitchen

Op zoek naar een mooi (kook)boek, keukengadget of delicatessen? Neem eens een kijkje in mijn webshop!

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*