Als ik moest kiezen tussen nooit meer zoet of nooit meer hartig, dan koos is voor nooit meer zoet. Zoete dingen als snoep en koek kan ik heel makkelijk laten staan. Maar hartig? Ik heb een zwak voor zout en umami! Toen ik dan ook een recept voor hartige truffel truffels tegenkwam wist ik, dit ga ik fantastisch vinden!
Delicious magazine
Ik vond het recept voor de truffel truffels in het Delicious kerst magazine. Wat ik wel jammer vond: er staat een fout in het recept. Of eigenlijk, er ontbreekt een toepassing van een genoemd ingrediënt. Ik heb nog een berichtje gestuurd maar helaas geen reactie gekregen. Ik heb op gevoel het recept toch gemaakt en OMG, wat is dit lekker!
Truffel
Omdat ik geen verse truffel voorhanden had (en die ook nog eens heel duur zijn) gebruikte ik voor het ‘beleggen’ van de truffels de gedroogde truffelplakjes uit dit molentje (die ik overigens zelf kocht bij Sligro). Voldeed perfect! Ik ben echt dol op verse truffel, en de smaak ervan is echt niet te vergelijken met de truffeltapenades en -olies die je tegenwoordig veel ziet. Die smaak is veel te overheersend! Maak vooral ook eens deze fantastische linguine met verse zwarte truffel!
Truffel truffels als amuse, borrelhap of dessert
Serveer de truffels op een borrelplank, als een luxe amuse of zelfs als dessert met een mooi glas port!
Hartige truffel truffels

Hartige truffel truffels
Wat heb je nodig:
Ingredients
- 100 ml slagroom
- 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas geraspt
- 125 gram roomboter op kamertemperatuur
- 1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
Aan de slag!
- Schaaf met een truffelschaaf dunne plakjes van de truffel of gebruik plakjes gewone truffel. Zet opzij.1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
- Maal het eekhoorntjesbrood tot poeder.5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- Verwarm de slagroom met het eekhoorntjesbroodpoeder en wat zout. Laat net niet koken en ca. 5 minuten zachtjes trekken.100 ml slagroom, 5 gram gedroogd eekhoorntjesbrood
- Neem van het vuur, roer er de Parmezaanse kaas door en laat afkoelen.2 eetlepels Parmezaanse kaas
- Klop de boter in 1 minuut los met de mixer. Voeg de room toe en klop in ca. 3 minuten licht en luchtig. Breng op smaak met zout en peper.125 gram roomboter
- Leg een vel bakpapier op een bord. Doe het room-boter mengsel in een spuitzak zonder mondje of met een glad mondje en spuit truffels van ca. 3 cm op het bord. Bedek ze met plakjes truffel.
- Zet het bord 30 minuten in de diepvries. Haal voor serveren uit de vriezer en laat minstens 15 minuten ontdooien.1 zwarte truffel of plakjes gedroogde truffel
- Bewaar de truffels in een afgesloten bakje in de koelkast.